V NOVOGORIŠKEM HITU BODO Z ODPRTJEM IGRALNIC ŠE POČAKALI: "Dajemo signal gostom v Avstriji in Italiji, da se pri nas nekaj dogaja"

Goriška

Čeprav lahko od ponedeljka igralni saloni ponovno obratujejo, bodo v novogoriškem Hitu z odprtjem svojih igralnic še počakali. Po besedah predsednika uprave Tomaža Repinca se želijo najprej seznaniti s podrobnostmi te odločitve vlade, predvsem pa čakajo na možnost za obisk gostov iz Avstrije in Italije.

Vlada je v sredo odločila, da lahko od 17. maja v omejenem obsegu ponovno obratujejo tudi igralni saloni in se prirejajo posebne igre na srečo. Obisk je dovoljen prebolelim, cepljenim in testiranim na novi koronavirus, obratovalni čas pa je določen med 5. in 22. uro.

Repinc to odločitev pozdravlja. "Zelo smo zadovoljni, da so se odločili, da lahko odpremo igralnice," je dejal danes novinarjem v Novi Gorici. "S tem dajemo signal našim gostom v Italiji in Avstriji, da se v Sloveniji nekaj dogaja," je dodal.

Vendar v Hitu s 1590 zaposlenimi, od katerih jih je 1420 trenutno na čakanju na delo doma, svojih igralnic še ne bodo odprli. Počakali bodo namreč na objavo vladnega odloka v uradnem listu, da "vidijo, kaj v njem piše", kot je dejal Repinc.

Predvsem pa čakajo na za soboto napovedano sejo italijanske vlade glede sproščanja prehajanja državne meje. Iz sosednje države namreč v Hit prihaja največ obiskovalcev. Skupaj z avstrijskimi italijanski gosti prispevajo več kot 90 odstotkov prihodkov te novogoriške družbe.

Na ponoven zagon igralnic se sicer v Hitu pripravljajo že kakšne tri tedne in so nanj pripravljeni. "Odpiranje bo postopno, najprej bomo delovali v manjšem obsegu, nato pa bomo glede na povpraševanje širili ponudbo," je dejal Repinc.

Letos Hitove igralnice sploh še niso obratovale, v letu 2020, ko je bilo njihovo delovanje velik del leta ustavljeno, pa je Hit ustvaril nekaj več kot 10 milijonov evrov izgube. "Dobili smo 13,5 milijona evrov pomoči države," je povedal Repinc in dodal, da so hkrati lani plačali 22 milijonov evrov davkov. Od tega je šlo 17 milijonov evrov državi, preostalo pa lokalni skupnosti.

V prvem četrtletju letos je Hit, ki ima trenutno odprta le hotela v Šempetru in Novi Gorici ter kavarno v Novi Gorici, ustvarjal po 1,1 milijona evrov izgube mesečno. V drugem četrtletju bo ta predvidoma še višja.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija