V NESREČI PRI STRUNJANU HUJE POŠKODOVAN MOTORIST: Sopotnik odklonil zdravniško pomoč in se sprl s policisti

Kronika

Včeraj nekaj minut pred 16. uro je prišlo do prometne nesreče med Valeto in Strunjanom. Padel je motorist s sopotnikom, so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper. Policisti so na kraju ugotovili, da se je 52-letni voznik motornega kolesa huje poškodoval, zlomil si je golenico, 36-letni sopotnik pa je odklonil zdravniško pomoč. Promet je bil ponovno sproščen ob 17.04. Vozniku je bil izdan plačilni nalog, sopotniku pa plačilni nalog zaradi nedostojnega vedenja do policistov.

Fotografiji sta simbolični. 

Ob 17.50 je na Markovcu kolesar trčil v avtobus. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je 15-letnik zaradi nepozornosti trčil v zadnji odbijač avtobusa, ki ga je voznik ustavil na označenem avtobusnem postajališču na vozišču. Po trčenju je kolesar padel in se poškodoval, odpeljali so ga v Splošno bolnišnico Izola. Sledi mu obdolžilni predlog.

Zvečer so policisti v Divači obravnavali nasilje v družini. Moškemu, ki je bil nasilen do partnerke in otroka, sledi kazenska ovadba.

Ob 0.30 je 42-letni voznik osebnega avtomobila peljal proti Strunjanu in v ovinku zapeljal čez smerno vozišče ter pri tem trčil v odbojno ograjo. V vozilu sta bila poleg voznika še dva potnika. Po trčenju so kraj zapustili, eden od potnikov pa se je kasneje slabo počutil in poklical 112. Opravljen je bil ogled kraja prometne nesreče, odrejen preizkus alkoholiziranosti je vozniku pokazal rezultat 0,35 mg/l. Začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in izdan plačilni nalog, so sporočili s PU Koper. 

Ob 2.40 so policisti v Portorožu ustavili 30-letnega voznika osebnega avtomobila, preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal rezultat 0,54 mg/l. Začasno mu je bilo odvzelo vozniško dovoljenje in izdan plačilni nalog.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti od ponedeljka zjutraj do danes zjutraj obravnavali 30 oseb (14 oseb so vrnili italijanski varnostni organi). Gre za 15 državljanov Pakistana, 14 državljanov Afganistana in enega Hrvata.

Policisti PU Koper so sicer v zadnjih 24 urah intervenirali v 40 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 136 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih je nastala premoženjska škoda, dve z lažjimi poškodbami in eno s hujšimi poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali dve tatvini in nasilje v družini. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali 5-krat.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija