V LUKI NADALJUJEJO Z REŠEVANJEM IPS PROBLEMATIKE: Objavili prvo javno naročilo za izbor zunanjih pogodbenih podjetij

Koper

Luka Koper je v torek na portalu javnih naročil objavila javno naročilo za izbor izvajalcev storitve industrijskega čiščenja. Gre za prvo javno naročilo za izbor zunanjih pogodbenih podjetij, s katerim je Luka postavila temelje za t. i. tretji steber v okviru implementacije strategije IPS, so danes sporočili iz koprske družbe.

Rok za oddajo ponudb se izteče 19. februarja, javno naročilo pa je razdeljeno v dva sklopa. Prvi zajema storitev čiščenja na sistemu, površinah in vagonih pri odpremi vlakov, drugi pa storitev čiščenja sistema gumijastih tračnih transporterjev za sipke in razsute tovore. Ocenjena vrednost javnega naročila je 540.000 evrov.

Ponudniki bodo izbrani samo za en sklop, pogodbe z njimi bodo sklenjene za eno leto. Tudi te bodo vsebovale socialno klavzulo, ki predvideva prekinitev pogodbe v primeru, da pristojni državni organ ali sodišče s pravnomočno odločitvijo ugotovi kršitev delovne, okoljske ali socialne zakonodaje ali da je pristojni državni organ pri delodajalcu ugotovil najmanj dve kršitvi v zvezi s plačilom za delo, delovnim časom, počitki, zaposlovanjem na črno in podobno in mu je bila s pravnomočno odločitvijo izrečena globa za prekršek.

V Luki Koper si tudi pridržujejo pravico, da od izvajalca kadarkoli zahtevajo dokazilo finančne uprave ali drugega pristojnega organa, da so zaposlenim redno in pravilno plačane plače in vse dajatve ter prispevki, ki se plačujejo za zaposlene.

Postavili temelje še za tretji steber v okviru implementacije strategije IPS

V koprskem podjetju so ob tem poudarili, da so z objavo prvega javnega naročila za izbor zunanjih pogodbenih podjetij postavili temelje še za tretji steber v okviru implementacije strategije IPS. Kot so spomnili, prvi steber predstavlja neposredno zaposlitev 307 delavcev, pri čemer so prvi zaposleni iz te kvote zasedli delovna mesta že konec leta, ostali pa jih bodo postopoma do konca marca. Pri tem gre izključno za zaposlene v operativi, več kot 80 odstotkov izbranih kandidatov pa je že prej opravljalo pristaniška dela pri pogodbenih podjetjih.

Drugi steber predstavlja izbor t. i. kadrovskih agencij. Na razpis, ki se je zaključil 19. decembra, se je prijavilo 11 ponudnikov, izbor pa še ni zaključen.

V prihodnjih tednih bo Luka Koper sicer objavila še javne razpise za izbor zunanjih pogodbenih podjetij za opravljanje storitev premika vozil in za storitve na področju generalnih tovorov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija