V KOPRU RAZOČARANJE, ANKARANČANI NA FEŠTI V PORTOROŽU: Danes že zavihali rokave

Ankaran

Včerajšnja odločitev licenčne komisije Nogometne zveze Slovenije, da zavrne pritožbo FC Koper in mu ne podeli licence za nastopanje v prvi ligi, je na eno stran Koprskega zaliva prinesla žalost in zaskrbljenost, na drugo stran, v Ankaran, pa veselo vest, da bodo brez kvalifikacij v prihodnji sezoni zaigrali med najboljšimi. "Včeraj smo praznovali, od danes gre že zares," pravijo v Ankaranu.

V Kopru so se v prostorih kluba včeraj dopoldan zbrali na kriznem sestanku, ki se ga je udeležil tudi župan Boris Popovič. V kratki izjavi je novinarju nacionalne televizije dejal le, da je v tem momentu boljše, da ne govori, ker bi moral sicer spet hoditi po sodiščih.

Okrog dvajset ljudi se je po poročanju RTV Slovenija včeraj popoldan zbralo na ribiškem pomolu, od tam pa so odšli do vhoda na stadion Bonifika, kjer so prižgali simbolično svečo.

Medtem pa je NK Ankaran-Hrvatini praznoval preboj med elito slovenskega nogometa. "Fešta se je začela v Kopru in nadaljevala v Portorožu, danes pa smo že zavihali rokave, saj napredovanje v prvo ligo prinaša tudi številne nove obveznosti," so zapisali v klubu.

"Zadovoljstvo je veliko, devet let trdega dela je danes obrodilo sadove in sprejemamo prvoligaški izziv. Licenco za drugo ligo smo dobili že pred časom, v naslednjih dneh pa moramo urediti še nekaj malenkosti, ki jih zaradi napredovanja zahteva dodatno izredno licenciranje, potem pa lahko začnemo z igranjem v prvi ligi," je dejal predsednik NK Ankaran-Hrvatini Sebastjan Dvojmoč.

Pot do 1. SNL ni bila lahka, poudarjajo v NK Ankaran-Hrvatini. Ob tem so se zahvalili vem, ki so pomagali do uspeha, igralcem, trenerjem in vsem klubskim delavcem in sponzorjem. "Posebno omembo si zasluži naš dolgoletni kapetan Dean Kolarič, ki je z NK Ankaran Hrvatini začel v četrti, Primorski nogometni ligi, prehodil vse korake in končal v prvi ligi."

Ob tem niso pozabili niti na pomoč Javnega zavoda za šport in mladino MOK Koper in koprskega župana ter vseh tistih, "ki so NK Ankaran Hrvatini v zadnjih dveh letih metali polena pod noge, saj so nam s tem zagotovili dodatno motivacijo". Za gostoljubje zadnjih mesecev, ko niso več mogli igrati na ankaranskem igrišču, pa so se zahvalili tudi FC Koper in NK Jadran Dekani.

Deli novico:

koprčan |  27 .06. 2017 ob  13: 32
NK Koper ni več.....saj se ve kdo je kriv......škoda besed.
JTI |  06 .06. 2017 ob  08: 09
Zakaj se boji govoriti? Naj pove po pravici, da se je močno "uštel" z načrti. Če pa je zraven še kaj "drugega", potem pa seveda ne bo govoril .........eh, vsem že znano ........ Zgodba je zelo podobna raznim tajkunom, ki so zafurali podjetja, tovarne itd. itd.
enslovenc |  05 .06. 2017 ob  15: 34
Zamisel koprskega župana Borisa Popoviča, da kozličke popelje v ligo prvakov, je propadla. Obala vseeno ne bo ostala brez prvoligaškega nogometa ...
Hsgr |  04 .06. 2017 ob  09: 30
Ankaran gre igrat v ljubljani..
Pope dobil dvojko od predsednika ankarana..ta pa od mandarica ponudbo za selitev kluba
nole |  04 .06. 2017 ob  08: 33
VAAAALTER ALEEE ALLEE kako si kaj valter ....si prisel ven iz ritke....predsednik GROBAR SI.....
@perica |  03 .06. 2017 ob  14: 10
-4
No slovencl važno, da si ti zadovoljen :) Če se ne strinjam z "nergači" še ne pomeni da sem študent iz Banja luke :)

@pravljica |  03 .06. 2017 ob  13: 38
oni to že vejo in se zavedajo. ONI veliki se bo vmešal in jim bo povedal "da jim hoče dobro" kot kopru in spet bo vse propadlo, ampak trenutno vsaj vejo, da so prišli v prvo ligo, kar je nenazadnje uspeh.
@@perica |  03 .06. 2017 ob  12: 28
Napiše se: v maternem jeziku ali materinščini. Ah, še en šudent iz Banja luke...
Kanarinček |  03 .06. 2017 ob  11: 43
s klubom je kar je... odgovorni znani...fuzbal se bo igral v Kopru še vedno...a težko v okolju, ki trenutno je...
pravljica  |  03 .06. 2017 ob  11: 39
Ankarančani so najbolj nadrajsali. Tako vas bodo premetavali za svoje namene vi pa verjamete v pravljice. Ko vas ne bodo rabili več boste videli, kje v resnici ste. Tako kot ste zdaj veseli enako ali še bolj boste potem... Boste že sami spoznali. Ta naša realnost ni pravljica, ki ji lahko verjamejo samo naivni. Vi ste naivni, ker ste novi in ker še nimate izkušenj. Jih boste že dobili. In bo pravljice hitro konec.
Tifozi KP |  03 .06. 2017 ob  11: 03
Kar je tudi neverjetno, da še vedno klub ni podal nobene uradne objave za javnost. Ali pa sem jo morda kje spregledal... :P
Ma,kaj |  03 .06. 2017 ob  10: 11
@Vlado iu ,tle gor smo vsi že preboleli puberteto dolgo nazaj.Nekateri mislijo,da vse kar je nekdo zgradil in si prilastil z našim denarjem je sedaj njegovo?Samo tisto kar je uspel pretopiti v denar in ga shranil na svoj račun v tujino bo odnesel s sabo in tega ni malo,vse ostalo bo tam,kjer je do naslednjega župana.
1