V CEPKIH POHODIL NA PLIN: Policistom je bilo hitro jasno, zakaj

Kronika

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 148 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 410 klicev. Obravnavali so 18 prometnih nesreč z materialno škodo in eno z lažjimi poškodbami, zasegli so eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali 11 tatvin, en vlom in štiri poškodovanja tuje stvari. Zaradi kršitev javnega reda je bilo 12 intervencij.

Fotografije so simbolične. 

Včeraj ob 14.50 so v Cepkih ustavili 58-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je peljal 72 km/h, kjer je omejitev 50 km/h. Zatem so mu odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,61 mg alkohola na liter izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog.

Pod vplivom alkohola

V petek je na avtocesti od Divače proti Postojni 46-letni voznik osebnega avtomobila trčil v odbojno ograjo, od koder ga je odbilo nazaj na vozni pas. V postopku je bilo ugotovljeno, da ne poseduje vozniškega dovoljenja, na vozilu nima nameščenih ustreznih pnevmatik, alkotest mu je pokazal 0,37 mg/l. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

V petek ob 22.20 so policisti v Luciji ustavili voznika osebnega avtomobila, 39-letnega državljana Brazilije, ki začasno prebiva v Sloveniji. Alkotest mu je pokazal 0,67 mg/l alkohola. Prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja, sledi obdolžilni predlog.

V soboto okoli polnoči je v Hrvatinih ženski grozil bivši partner. Policisti so na kraju ugotovili, da je pod vplivom alkohola. Ker se med postopkom ni umiril, ampak je žalil tudi policiste, so mu odredili pridržanje. Izdan mu je bil plačilni nalog.

V soboto ob 17.30 so policisti v Luciji ustavili 39-letnega voznika osebnega avtomobila iz Kranja, ki mu je odrejen preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,74 mg/l. Odrejeno mu je bilo pridržanje, sledi obdolžilni predlog.

Prav tako v soboto ob 21. uri pa so v Kopru odredili pridržanje za 57-letnega domačina, ki je bil pod vplivom alkohola, se nedostojno vedel in ni upošteval ukazov policistov. Sledi mu plačilni nalog.

V nedeljo ob 13.30 so prometni policisti v Kopru ustavili 52-letnega voznika osebnega avtomobila, ki mu je odrejen preizkus alkoholiziranosti pokazal 1,11 mg/l. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

Brez vozniških dovoljenj in z ukradenimi registrskimi tablicami

V Izoli so v soboto policisti ustavili 54-letnega voznika tovornega vozila iz Kopra, ki je imel nameščeno ukradeno registrsko tablico. Tablico so mu zasegli, sledi kazenska ovadba. Vozniku so izdali tudi plačilni nalog za kršitev zakona o motornih vozilih.

V soboto ob 18. uri pa so na počivališču Povir ustavili 59-letnega državljana Romunije, voznika kombiniranega vozila, ki ne poseduje vozniškega dovoljenja. Sledi mu obdolžilni predlog.

V nedeljo ob 11. uri so policisti v Štorjah ustavili 29-letno voznico osebnega avtomobila, ki je neregistriran in odjavljen iz prometa. Na vozilu so bile tudi nameščene registrske tablice, od katerih je ena pretečena, druga pa ukradena. Prav tako voznica nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so ji zasegli, voznici pa sledi obdolžilni predlog.

Kraje in vlomi

V Pradah je nekdo domačinu ukradel več bakrenih predmetov (bakren pokrov in cev kotla za kuhanje žganja, ključavnico obešanko ...). Škode je za 500 evrov.

V Šalari je nekdo vlomil v trgovino in ukradel gotovino.

V Izoli je nekdo ukradel neregistriran skuter Piaggio Gilera Runner 180, črne barve z rdečimi platišči. Skuter je bil vozen in pokrit s cerado. Lastnik je oškodovan za 2000 evrov.

Danes ponoči je nekdo vlomil v trgovino v Sežani. Po prvih podatkih naj bi bila dva storilca, odnesla pa naj bi več različnih cigaret. Policisti zbirajo informacije.

Ilegalne migracije

Policisti so na območju Policijske uprave Koper v zadnjem vikendu obravnavali 21 ilegalnih migrantov. V petek so pri Kozini obravnavali tri državljane Afganistana in osem Pakistana, v dolini Dragonje državljana Češke, ki je prečkal mejo mimo mejnega prehoda, v Hrastovljah pa tri državljane Sirije, dva Turčije in enega državljana Iraka. V soboto pa so na območju Ilirske Bistrice obravnavali tri državljane Afganistana.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija