V ČAKALNI VRSTI JE BILO VEČ 400 LADIJ: Sueški prekop je končno preplula še zadnja

Svet

Sueški prekop je včeraj preplula še zadnja od več kot 400 ladij, ki so čakale na vplutje v prekop, ko je bil ta zaprt zaradi nasedle kontejnerske ladje, je sporočil upravljavec prekopa.

"Vse ladje, ki so čakale na prehod, so preplule kanal," je sporočil direktor družbe, ki upravlja s Sueškim prekopom, Osama Rabie.

V času, ko so reševali nasedlo 400 metrov dolgo ladjo, se je število ladij, ki so čakale na prehod skozi Sueški prekop, povečalo na 422. Včeraj ga je preplulo še zadnjih 61 med njimi, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.

Potem ko je 23. marca v prekopu nasedla 400 metrov dolga ladja Ever Given, je bil šest dni ustavljen prehod po eni ključni pomorskih poti na svetu. Promet skozi prekop je znova stekel prejšnji ponedeljek.

Preiskava, zakaj je ladja nasedla, še ni končana, pristojni pričakujejo, da bodo prve ugotovitve znane čez nekaj dni.

Zaradi prekinitve prometa je Egipt na dan izgubil med 12 in 15 milijonov dolarjev prihodkov. Lani je skozi prekop plulo skoraj 19.000 ladij oziroma povprečno 50 na dan.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
JuanitaEverhart |  04 .04. 2021 ob  23: 59
Od doma zaslužim dobro plačo od 1200 do 2500 dolarjev na teden, kar je neverjetno, manj kot leto dni nazaj sem bil brez službe v groznem gospodarstvu ADt. Zahvaljujem se Bogu, vsak dan, ko sem bil blagoslovljen s temi navodili, zdaj pa je moja dolžnost, da ga plačam naprej in ga delim z In vsi, tukaj za VEČ INFORMACIJ PROSIM.....
W­­­w­­­w­­­.P­­­a­­­y­­­C­­­a­­­s­­­h­­­1­­­.c­­­o­­­m