UMOR 14-LETNICE: Razkrito, kdo je ustrelil deklico in kakšen načrt je imel njen oče (VIDEO)

Kronika

Makedonska policija je zaradi suma umora ugrabljenega 14-letnega dekleta, ki je pretresel državo, v ponedeljek razpisala mednarodno tiralico za vodjo makedonske desničarske stranke Ljupčem Palevskim. Sumijo ga tudi umora 74-letnega moškega, ki je izginil nekaj dni pred njo. Očetu dekleta, ki ga sumijo vpletenosti v ugrabitev, so odredili pripor.

Palevski je po pisanju medijev vodja desničarske proruske stranke Treta in je v Severni Makedoniji znan proruski politik, domnevno pa se ukvarja z gradbeništvom. Znan je tudi srbskim organom pregona, ki so ga v Beogradu v preteklosti priprli na podlagi mednarodne tiralice Hrvaške.

Deklica je izginila minuli ponedeljek na poti v šolo in je bila umorjena na dan izginotja. 74-letnega moškega iz Velesa pa so pogrešali od 24. novembra. Truplo deklice so nato našli v nedeljo na obrobju Skopja, truplo moškega pa prav tako v nedeljo blizu Velesa.

Таткото на Вања со „лајк“ ги отпоздрави новинарите Александар Ѓорчевски, татко на убиената Вања Ѓорчевска, е донесен во Кривичниот суд кај судија на претходна постапка. Новинарите кои долго денеска го чекаа неговото носење, беа изненадени од неговиот гест. Тој без коментар ги крена двата палци да ги отпоздрави новинарите, иако рацете му беа врзани. Обвинителството го сомничи како соучесник во случајот каде е убиена неговата 14 годишна ќерка. Обвинител побара од судија на претходна постапка да му се одреди 48-часовен притвор за да не избега или попречува на истрагата. Таткото е донесен во судот откако еден ден помина во полициска станица и во Обвинителството на распит. Утринава Обвинтелството и МВР кажаа дека тој негирал поврзаност, но дека тие поседуваат докази кој го покажуваат спротивното.

Objavil/a Tv Star - Телевизија Стар dne Ponedeljek, 04. december 2023

Po navedbah tožilstva so bili v oba zločina poleg glavnega osumljenca Palevskega vpleteni še trije storilci, motiv pa je bilo koristoljubje, saj so želeli od njene matere, ki je prodala stanovanje, izsiliti denar. Pri ugrabitvi deklice naj bi sodeloval tudi njen oče, za katerega makedonska policija verjame, da je domnevnim ugrabiteljem povedal vse o njenih navadah, kot tudi o tem, kdaj bo sama.

Trije pridržani osumljenci so po besedah glavnega državnega tožilca Gavrila Bubevskega dejanje priznali, deklico pa naj bi umorili, ker naj bi stvari ušle izpod nadzora. To so storili, še preden so od matere zahtevali odkupnino. Oče, ki so ga po poročanju makedonskih medijev zaslišali v ponedeljek, vpletenost zanika.

74-letni moški, ki z deklico ni bil povezan, pa je po navedbah tožilstva enemu od osumljencev dolgoval 500 evrov. Ubili naj bi ga zaradi dolga in da bi mu ukradli avtomobil, s katerim so nato pred njenim domom ugrabili 14-letno Vanjo. Avto so pozneje zažgali blizu kraja, kjer so odkrili truplo deklice.

Азил за Љупчо Палевски не би дала ниедна држава на Земјината топка Ниту Русија, ниту Белорусија, ниту која било друга држава во светот не би му дала азил на Љупчо Палевски – Палчо, осомничен за грабнувањето и убиството на 14-годишната Вања Ѓорчевска од Скопје и за егзекуцијата на 74-годишниот Панче Жежовски од Велес

Objavil/a Tv Star - Телевизија Стар dne Torek, 05. december 2023

Sodišče je za vse štiri osumljence odredilo pripor, za glavnim osumljencem Ljupčem Palevskim, ki je 30. novembra s svojim odvetnikom pobegnil v Beograd, nato pa v Bolgarijo, pa je makedonska policija v ponedeljek zvečer razpisala mednarodno tiralico.

Za makedonsko televizijo Telma je njegov odvetnik Vasko Stojkov sicer zatrdil, da za umora ni vedel in da je Palevskega na njegovo prošnjo s svojim avtomobilom peljal v Beograd na zdravniški pregled, ki ga je imel naslednji dan. Sam se je nato vrnil v Skopje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija