UMOR 14-LETNICE Z GROZLJIVIM OZADJEM V MAKEDONIJI: Oče sodeloval pri ugrabitvi (VIDEO)

Kronika

Širšo javnost pretresa umor 14-letne Vanje Gjorčevske iz Skopja, ki je izginila na poti v šolo. Bila je ugrabljena, nekaj ur zatem pa umorjena. Njeno truplo so našli v bližini vasi Orman, njen umor pa povezali z umorom 74-letnega Panča Žeževskega iz Velesa, ki se je zgodilo le nekaj dni prej. V policijskem pridržanju se je znašel oče umorjene 14-letnice. Motiv za oba zločina naj bi bilo koristoljublje.

14-letnica, ki je izginila v ponedeljek, 27. novembra, okoli 7.25, na poti v šolo in jo je iskala vsa regija, je bila najdena mrtva v bližini vasi Orman na obrobju makedonske prestolnice. Umor dekleta pa so preiskovalci povezali z umorom 74-letnika. Kot so sporočili z makedonskega državnega tožilstva, je bilo ugotovljeno, da je bila deklica umorjena v ponedeljek zjutraj, okoli 10. ure, le nekaj ur po ugrabitvi.

Našli so tudi truplo 74-letnika, o katerem so poročali 24. novembra. Tožilstvo je ugotovilo, da je oba umora zagrešila ista oseba.

Kot je povedala hči umorjenega 74-letnika, sicer frizerja, se z deklico nista poznala niti se nikoli v življenju nista srečala. "Ne oče ne nihče od nas deklice ni osebno poznal. Sem na policiji, ne vem še ničesar, razen da so očeta našli mrtvega, zakopanega. Prvič slišim od vas, od novinarjev, da je bil motiv za umor koristoljubje. Izjave nisem prebrala, lahko pa povem, da moj oče nikoli ni bil bogat človek, tako da ne vem, kaj pomeni izraz koristoljublje," je za Fokus.mk povedala hči umorjenega.

Po poročanju medijev, je Vanjin ugrabitelj poznal umorjenega 74-letnika, s katerim naj bi domnevno prišel v stik zaradi poslov z zlatom.

Првиот осомничен за убиството на Вања е донесен: Не го извршив убиството https://skopje1.mk/archives/265388

Posted by skopje1.mk on Nedjelja, 3. decembar 2023.

Osumljenih je pet oseb, od tega so tri v policijskem pridržanju, ena je v tujini, ena pa na policijski postaji. Vsi so makedonski državljani.

Уште еден осомничен за киднапирањето и убиството на Вања спроведен во суд

Уште еден осомничен за киднапирањето и убиството на Вања спроведен во суд Детали https://skopje1.mk/archives/265402

Posted by skopje1.mk on Nedjelja, 3. decembar 2023.

Policisti so trupli našli na dveh različnih lokacijah. Morlici so najprej umorili 74-letnika, nato pa z njegovim vozilom Citroen ugrabili 14-letnico na vhodu v objekt. Ugrabitelj naj bi zelo dobro poznal območje. Ustrelili so jo s pištolo nekaj ur zatem, ko so jo ugrabili. Bila je na poti v šolo. Ko so našli umorjeno deklico, so policisti v bližini vasi Brazda v Skopju našli tudi zažgan avtomobil 74-letnika.

Notranje ministrstvo: v ugrabitvi sodeloval njen oče

Oče je sodeloval pri njeni ugrabitvi, je na novinarski konferenci sporočil makedonski notranji minister Oliver Spasovski.

"Motiv je koristoljubje, kjer je ena oseba v dogovoru in z vednostjo družinskega člana organizirala izvršitev dejanja z namenom izsiljevanja denarja od matere in da bi se s tem okoristili vsi," je dodal.

"Umorjeni 74-letnik ni povezan z mladoletnico, so mu pa zaradi poznanstva z enim od osumljencev odvzeli vozilo, s katerim so kasneje mladoletnico ugrabili pred stanovanjem, potem ko je oče posredoval podatke, kdaj bo sama doma," je še pojasnil Spasovski.

Razkrili podrobnosti mučenja 14-letne Vanje, preden so jo umorili

Umor je bil storjen v vasi Brazda, po ugotovitvah preiskave pa so otroka umorili, ker so "stvari ušle izpod nadzora".

Ljupčo Palevski, Velibor Manev, Vlatko Kešišev

"Ugrabili so jo v stanovanjski stavbi. Zvezali so ji roke in noge ter jo dali v spalno vrečo, nato so jo stlačili v avtomobil. Pred njimi je ves čas peljalo vozilo znamke Renault. Otroka so odpeljali izven Skopja, kjer je bila deklica umorjena, vozilo pa zažgano," je izjavil notranji minister Spasovski.

Umor je bil storjen v vasi Brazda, po ugotovitvah preiskave pa so otroka umorili, ker so "stvari ušle izpod nadzora", potem ko je organizirana obsežna iskalna akcija deklice.Zato so se osumljenci odločili, da jo umorijo.

Glavni osumljenec, Ljupčo Palevski, je na begu. Domneva se, da je 30. novembra z avtom zapustil Severno Makedonijo in odšel v Beograd.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
nylarazgotra |  04 .12. 2023 ob  22: 47
Grozljivo. Boga deklica. ????Naj počiva v miru. Obstajajo tako hudobni ljudje?