TRŽAŠKEMU ŽUPANSKEMU KANDIDATU V PRIDRŽANJU POSTALO SLABO: Po incidentu s karabinjerji v hišni pripor (VIDEO)

Kronika

Včeraj smo poročali o incidentu pred pošto pri Sv. Ivanu v Trstu, kjer je z megafonom protestiral kandidat za tržaškega župana Ugo Rossi. Na kraj so prispeli karabinjerji, ki jih je poklical direktor pošte, ker naj si dve osebi v notranjih prostorih poštnega urada ne bi hoteli nadeti zaščitne maske. Rossi naj bi ju pri tem podprl, nato pa se je uprl identifikacijskemu postopku s policisti in prišlo je do incidenta. Karabinjerji so ga pridržali in prepeljali v vojašnico, kjer mu je postalo slabo, zato je bil prepeljan v katinarsko bolnišnico.

Potem ko so Rossija pridržali in prepeljali v vojašnico, je bil z reševalnim vozilom odpeljan na Katinaro v bolnišnico, saj se je počutil slabo. Iz bolnišnice bo odšel na svoj dom, kjer bo moral ostati v hišnem priporu, ki mu ga je odredilo italijansko državno tožilstvo. Obdolžen je žalitve in upiranja uradni osebi ter povzročitve telesnih poškodb, poroča Primorski dnevnik.

Potem ko je direktor poštnega urada pri Sv. Ivanu poklical karabinjerje, ker si dve osebi v notranjih prostorih nista hoteli nadeti maske, so ti prišli na kraj. Rossi, ki je z megafonom protestiral pred pošto, je omenjeni osebi podprl, karabinjerja pa sta z njim hotela opraviti postopek identifikacije. Rossi naj bi se uprl, prepir s karabinjerjema pa je prerasel v fizično obračunavanje.

Zaradi udarcev sta dva karabinjerja potrebovala zdravniško pomoč, Rossiju pa so nadeli lisice in ga odpeljali v pridržanje v vojašnico v Ulici Hermet. Pred vojašnico so se zbrali tudi Rossijevi podporniki z liste 3V.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija