TRIJE NAJBOLJŠI SO NA PRIMORSKEM: Naj Sejmu okusov blestel picopek iz Ilirske Bistrice (FOTO, VIDEO)

Slovenija

V okviru Sejma okusov GASTexpo so na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani priredili državno prvenstvo v peki pic. Šestčlanska žirija je ocenjevala pice, ki so jih pripravljali tako samostojni mojstri kot predstavniki picerij.

NAJ PICOPEK SLOVENIJE 2024 je Jaka Valenčič. Drugo mesto: Jan Lever Tretje mesto: Nikolina Blaževska Vsem tekmovalcem se zahvaljujemo za udeležbo.

Posted by Sekcija picopekov Slovenije on Četvrtak, 1. februar 2024.

Picopeki so morali testo prinesti s seboj in z njim v 20 minutah pripraviti dve pici. Od organizatorjev so dobili sestavine za margerito, sestavine za drugo pico, ki so jo delali po lastni izbiri, pa so prinesli sami, poroča Siol.net.

Picopeki v akciji! ???? Na 11. Mednarodnem prvenstvu za NAJ PICOPEKA Slovenije 2024 je tekmovalo 23 picopekov iz različnih picerij, restavracij in delov Slovenije. Zmagal je Jaka Valenčič, samostojni picopek, 2. mesto je zasedel Jan Lever, samostojni picopek in 3. mesto Nikolina Blazhevska, Picerija Vesuvio. ???????? Hvala partnerju Mercator Cash and Carry in sponzorjem Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije, Sekciji picopekov, Fala, Kotanyi ...

Posted by Sejmi Okusov: GASTexpo on Četvrtak, 1. februar 2024.

Na tekmovanju za Najpicopeka Slovenije 2024 se je pomerilo 24 picopekov. Prva tri mesta za najboljšo pico so zasedli Primorci. Zmago je v Ilirsko Bistrico odnesel Jaka Valenčič, ki je najbolj prepričal strogo žirijo. Drugo mesto je zasedel Jan Lever iz Brkinov, tretje pa Nikolina Blaževska, ki ustvarja v Luciji.

Tekmovalci za naziv Najpicopek Slovenije 2024. #najpicopek2024 #gastexpo #sekcijapicopekovslovenije

Posted by Sekcija picopekov Slovenije on Četvrtak, 1. februar 2024.

Zmagovalna pica je bila kombinacija mednarodnih okusov, je zapisano na spletni strani ilirskobistriške občine. "Osnova je bila italijanska kraljica margerita, izboljšal sem jo z domačo kočansko klobaso in karamelizirano čebulico, za kontrast pa sem dodal rukolo in kremozo sveži sir. Vse skupaj sem povezal z originalnim javorjevim sirupom iz Kanade. Pizzo sem poimenoval Uncle Joe, saj sem jo kreiral spontano za mojega strica iz Kanade, ko je prišel k nam na obisk," je razkril Valenčič.

"Še vedno ne dojamem, da se je to res zgodilo. Izpolnil sem eno od svojih življenjskih želja. Sebi in celotni Sloveniji sem s tem potrdil, da sem dober picopek," je povedal Valenčič.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija