Sunil je telefon in prepisane kontakte iz imenika poslal lastniku

Kronika

Potem ko je nepridipravu zagrozil s sporočilom, ki ga je poslal na številko svojega ukradenega telefona, je prejel liste, kjer je bilo prepisanih 1000 telefonskih kontaktov iz njegovega imenika.

Zu Binu je telefon bil ukraden med vožnjo v taksiju z drugim potnikom. Med stiki je imel shranjenih skoraj 1.000 številk, vendar ni imel varnostne kopije, zato je bil bolj zaskrbljen glede tega seznama kot za sam aparat, poročajo kitajski mediji.

"Vem, da si ti tisti, ki je sedel poleg mene. Zagotavljam ti, da te bom našel. Preglej stike v mojem mobilniku in spoznal boš, s kakšnim poslom se ukvarjam," je zapisal v sporočilu, ki ga je poslal na številko ukradenega telefona.

Zu Bin dela v gostinski panogi, ki je na Kitajskem običajno povezana s tolpami. To je bil očitno dovolj velik razlog, da se tat odloči za posebno dejanje. Zu Bin je namreč že čez nekaj ​​dni prejel pismo, v katerem je bila SIM-kartica in 11 strani lastnoročno prepisanih telefonskih številk iz imenika ukradenega telefona.

Zu Bin je dejal, da je bil šokiran in da predvideva, da ga je morala že pošteno boleti roka ob prepisovanju toliko imen, številk in drugih podatkov.

Neki uporabnik Weiboa, kitajske različica Twitterja, je zapisal: "Kako simpatičen in vesten tat. Eden tistih, ki spoštujejo poklicno etiko."

gruvr |  28 .11. 2013 ob  16: 22
f**k apple and iphone.Why he need to buy iphone for sync contacts.You must be american to think that only iphone has contacts sync.You should said that he could simpy buy a phone with contacts sync option.
Tim Cook |  27 .11. 2013 ob  13: 39
He could have simply bought an iPhone which automatically syncs all your contacts to iCloud. Best regards,Tim Cook-  Apple.inc CEO