STARŠI, POZOR! To so igrače, ki so lahko nevarne za vašega otroka

Svet

Agencija za nadzor igrač World Against Toys Causing Harm (WATCH) je pred prihajajočimi božičnimi prazniki objavila seznam 10 najslabših igrač. Seznam objavijo vsako leto, na njem pa se znajdejo igrače, ki so potencialno nevarne za otroke in se po njihovem mnenju ne bi smele znajti v njihovih rokah.

Podatki, kako nevarne so lahko nekatere igračke, prihajajo iz ZDA, kjer so v letu 2017 zabeležili kar 251 700 poškodb povezanih z igračami, med letoma 2015 in 2017 pa celo 37 smrti otrok.

Najpogostejše napake, ki so jih zaznali pri WATCH in se iz leta v leto ponavljajo, so povezane s slabim oblikovanjem igrače, slabo sestavo ter netočnimi in pomanjkljivimi opozorili za koliko letne otroke so te igrače primerne. Še vedno se na policah trgovin ali na spletu najdejo igrače s premajhnimi delčki, žicami, izstrelki, strupenimi snovmi.

V obdobju med januarjem 2018 in novembrom 2019 je bilo iz prodaje umaknjenih 27 igrač, a iz organizacije opozarjajo, da se sporne znova pojavljajo v novih embalažah. Pred letošnjim letom so kot nevarne izpostavili te igrače:

The Nerf Ultra One Gun Spike, The Fine Motor Hedgehog, Bunchems Bunch’N Build, The Yeti Teddy Bear, Nickelodeon Frozen Treats Slime, Anstoy Electronic Toy Gun, Diecast School Bus, The Pogo Trick Board, The Power Rangers Electronic Cheetah Claw in The Viga Pull Along Caterpillar.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija