SOJENJE ZA DVOJNI UMOR V KRKAVČAH KONČANO: Matić vztraja, da je šlo za samoobrambo, tožilstvo zahteva 30 let

Kronika

Na koprskem sodišču se je zaključil dokazni postopek v sojenju Marku Matiću zaradi dvojnega umora v Krkavčah avgusta lani. Tožilstvo sodišču predlaga, da Matiću izreče po 25 let zapora za vsakega od umorov oziroma enotno zaporno kazen 30 let. Razglasitev sodbe bo v ponedeljek.

Po mnenju tožilstva je obtoženi ravnal z naklepom, pričanji izvedencev psihiatrične in nevrološke stroke pa nista potrdili, da bi bil Matić v času storitve umorov zmanjšano prišteven.

Matićev zagovornik Branko Gvozdić pa je poudaril, da ni bilo naklepa, zato bi sodišče moralo pretehtati predvsem o tem, ali je šlo za prekoračitev silobrana ali za uboj.

71-letni Matić je obtožen umora starejšega para v Krkavčah avgusta lani. 83-letnega moškega je policija našla mrtvega, 75-letnica pa je umrla kasneje v bolnišnici. Tragediji naj bi botrovali dalj časa trajajoči spori in nesoglasja v zvezi s premoženjem. Žrtvi naj bi bili po poročanju medijev svak in polsestra osumljenca. Matić je v svojem zagovoru zavrnil krivdo in pojasnil, da je ravnal v samoobrambi.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija