SOJENJE DOMNEVNIM TRGOVCEM Z DROGO: Kokain iz Južne Amerike naj bi tihotapili tudi v Luko Koper

Kronika

Na ljubljanskem okrožnem sodišču se je v sredo z zaslišanjem nekaterih prič nadaljevalo sojenje skupini, ki naj bi se ukvarjala s trgovanjem z drogo. Na prostor za priče bi moral stopiti tudi član združbe, ki je bil v zameno za pričanje obsojen na milejšo kazen, a je bilo njegovo pričanje preloženo, poročata Večer in Dnevnik.

Fotografije so simbolične. 

Pričal naj bi Simon Nose, ki je februarja letos s tožilstvom sklenil sporazum o priznanju krivde in je bil v zameno za to, da bo pričal zoper domnevnega vodjo združbe Aleša Zupančiča in nekatere soobtožene, obsojen mileje. Preden mu je bila izrečena sodba, je vložil tudi pisno izjavo, a je zdaj na sodišče poslal novo, kjer je zapisal, da preklicuje prejšnjo, saj da je bil vanjo prisiljen. V prvi izjavi je sicer obremenil nekatere soobtožene.

Njegovo pričanje je bilo zaradi bolezni žene Polonce Nose, ki je tudi ena izmed obtoženih, preloženo na prihodnji torek. V obtožnici je sicer 33 obtoženih, od tega je 19 že obsojenih, saj so s tožilstvom podpisali sporazum oz. so krivdo priznali na predobravnavanem naroku.

Po podatkih iz obtožnice je združba v Sloveniji najmanj od septembra 2017 do januarja 2020 na območju Slovenije, Hrvaške in Avstrije trgovala z drogo. Tožilstvo trdi, da je Zupančič koordiniral štiri glavne kriminalne dejavnosti, ki jih je je izvajala združba: prodajo ekstazija in prepovedane konoplje, organiziral naj bi tudi tihotapljenje kokaina z ladijskimi kontejnerji iz Južne Amerike v Luko Koper, dobavo heroina iz Iraka in proizvodnjo amfetamina v Sloveniji, povzema Večer.

V sredo je med drugim na prostor za priče stopil Zupančičev svak Žiga Sever, ki dosojeno kazen prestaja v obliki vikend zapora, a se je skliceval na sorodstveno razmerje z Zupančičem in da zato ne bo povedal nič.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija