Sodišče Časarja poziva v zapor

Kronika

Okrožno sodišče v Kopru bo, potem ko je v četrtek potekel osemdnevni rok od izobešenja obsodilne sodbe višjega sodišča, poziv za prestajanje zaporne kazni Robertu Časarju poslalo predvidoma danes, so za STA pojasnili v uradu začasne predsednice sodišča Darje Srabotič. Časar se sicer še kar ne udeležuje sodnih narokov.

Zavod za prestajanje kazni, če obsojenec na dan, ki mu ga določi sodišče, ne nastopi kazni, o tem obvesti sodišče, so navedli na sodišču.

Če sodišče ugotovi, da je bil poziv obsojencu pravilno vročen, ali če iz okoliščin izhaja, da se obsojenec izmika vročitvi, odredi privedbo. Če privedba ne uspe, če obsojenec sodišču ni sporočil spremembe naslova ali če ni mogoče ugotoviti, kje se nahaja, pa sodišče odredi tiralico.

Časar, ki mu vse do zdaj niso uspeli vročiti sodbe, se že dalj časa izmika tudi drugim postopkom na sodišču, zato mediji že nekaj dni ugibajo, da naj bi celo zapustil državo.

Na sodišče ga ni bilo

V četrtek ga po poročanju medijev ni bilo na ljubljanskem sodišču v postopku, v katerem nastopa kot tožitelj zoper novinarko Televizije Koper Eugenijo Carl. Za prihodnji teden pa je na koprskem sodišču razpisan še narok v kazenski zadevi zoper Časarja.

Časarja je sodni senat koprskega okrožnega sodišča januarja lani v zvezi z nepremičninskimi posli z Luko Koper zaradi zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti in nedovoljenega sprejemanja daril obsodil na šest let zaporne kazni in petletno prepoved opravljanja funkcij direktorja oziroma člana uprave v gospodarskih družbah. Višje sodišče je Časarju nato zaporno kazen znižalo za tri mesece. Obsojena sta bila tudi nekdanji poslanec Srečko Prijatelj in podjetnik Marjan Mikuž.

Prijatelj naj bi Časarja in Mikuža nagovoril k dogovoru za sklenitev kupoprodajnih pogodb med Luko Koper in Premik netom kot posrednikom za zemljišča načrtovanega zalednega terminala Luke pri Sežani. Prav tako naj bi Prijatelj Časarja nagovoril, da od Mikuža zahteva in sprejme nagrado zase ter za Prijatelja. Mikuž naj bi na Prijateljevo nagovarjanje Časarju izročil 86.000 evrov, Prijatelju pa 245.000 evrov od zneska, ki naj bi ga Luka Koper plačala Premik netu.

Deli novico:

anticapitalismforever |  27 .01. 2014 ob  18: 09
Evo ga, SDS-ovec. In s takimi je Janša hotel voditi firme??? Ma namen je bil itak vse pokrast pa prodat.
carp  |  24 .01. 2014 ob  12: 18
Časar poziva zapor,da pride k njemu,,,,,,,, :D
Vsi naši |  24 .01. 2014 ob  10: 58
Robert je Naš. Nedeljko pa tudi :)