SMETANO V ČLANSKI KONKURENCI POBRALI PIRANČANI: Osvojili prvi turnir DP v košarki 3x3

Piran

V dolenjski prestolnici se je v soboto končal prvi letošnji turnir 16. državnega prvenstva v košarki 3x3. Na prvem turnirju v športnem parku Loka so smetano v članski konkurenci pobrali košarkarji iz Pirana, ki so v finalu premagali ekipo Ljubljana East z 22:15, v ženski članski konkurenci pa je bil 4P Fintess boljši od Ježice z 11:7.

Na prvem izmed petih turnirjev v sezoni, v kateri bodo potekale tudi kvalifikacije za nastop na poletnih olimpijskih igrah prihodnje leto v Tokiu, so se udeleženci merili v šestih kategorijah. V najbolj prestižni članski kategoriji je v finalu zmagala ekipa iz Pirana, drugo mesto je zasedla ekipa Ljubljana East, v ženskem članskem finalu pa so bile od Ježice boljše košarkarice ekipe 4P Fitnes.

Državno prvenstvo v košarki 3x3 bi se moralo začeti že pred tednom dni v Ajdovščini, a je bil turnir zaradi slabega vremena prestavljen. Turnir v Ajdovščini se bo po novem odvijal naslednjo soboto, sledili mu bodo še štirje turnirji, vključno s finalnim 16. avgusta na Kongresnem trgu v Ljubljani.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija