Slovenski nogometaši novembra v Celju s Kanado

Slovenski nogometni reprezentanci se ni uspelo prebiti v dodatne kvalifikacije za svetovno prvenstvo 2014, zato bodo izbranci Srečka Katanca novembrski reprezentančni termin izkoristili za prijateljsko tekmo. A tekmec ne bo Irska v Dublinu, kot je bilo pričakovati, temveč bo v Celju 19. novembra gostovala Kanada, so sporočili z NZS.

Slovenija je trenutno na lestvici Mednarodne nogometne zveze na 30. mestu, Kanadčani pa so 111. Tekmeca se doslej še nista pomerila med seboj.

Kanada, ki se je doslej enkrat uvrstila nas svetovno prvenstvo, in sicer leta 1986, nima zvezdnikov svetovnega formata, najizkušenejši je 35-letni napadalec Dwayne De Rosario (DC United), ki je zbral 75 nastopov in zabil 20 golov. V napadu sicer igra tudi Simeon Jackson, ki si kruh služi pri nemškem prvoligašu Eintrachtu Braunschweigu. Selektor Kanade je 61-letni Španec Benito Floro. Med letoma 1992 in 1994 je vodil madridski Real in z njim osvojil španski pokal ter superpokal.

Kanada je v kvalifikacijah za SP 2014 v Braziliji prišla do tretjega dela kvalifikacij Severne in Srednje Amerike ter Karibov. V skupini s Hondurasom, Panamo in Kubo je osvojila tretje mesto v skupini, v četrti del kvalifikacij pa sta s točko več napredovala Honduras in Panama. Kanada se bo nekaj dni pred tekmo v Celju mudila v Olomoucu, kjer bo odigrala prijateljsko tekmo s Češko.

Celje bo tako po letu 2007, ko sta se tam pomerili reprezentanci Slovenije in Bolgarije v okviru kvalifikacij za EP 2008, prvič znova gostila tekmo slovenske članske reprezentance.