SLOVENKA NOVA SVETOVNA PRVAKINJA! Ema Klinec je poskrbela za zgodovinski dosežek

Slovenija

Slovenka Ema Klinec je na uvodni tekmi smučarskih skakalk na svetovnem prvenstvu v Oberstdorfu poskrbela za zgodovinski dosežek. Dvaindvajsetletnica, druga po prvi seriji, je po napetem boju ugnala vso konkurenco in osvojila naslov svetovne prvakinje. Klinčeva je zbrala 279,6 točke, srebro je osvojila branilka naslova Norvežanka Maren Lundby.

"Ne morem verjeti! Hvala vsem, ki so verjeli vame. Po finalnem skoku nisem čutila, da bi lahko zmagala. A naredila sem najboljše, kot sem lahko, in uspelo mi je," je takoj po zmagi v izjavi za organizatorje povedala slovenska skakalka. Klinčeva je zmago slavila s 3,1 točke prednosti pred Lundbyjevo, bron pa je osvojila nekdanja svetovna prvakinja in rekorderka po številu zmag v svetovnem pokalu Japonka Sara Takanashi (276,3).

Uspešne so bile tudi preostale tri slovenske finalistke. Najboljša skakalka to zimo v svetovnem pokalu Nika Križnar (257,5) je v finalu napredovala na peto mesto, Jerneja Brecl (244,6) je bila deveta, Urša Bogataj (235,9) pa 13.

V petek bo na sporedu nova priložnost za kolajne, saj je na sporedu ženska ekipna tekma. Na edini ekipni letos na Ljubnem ob Savinji so slovenske skakalke zanesljivo zmagale, zato se obeta nov boj za zmago.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija