SLADICA PO OBROKU: Ljudje s to 'slabo navado' so bolj suhi od tistih, ki se ji izogibajo

Trendi

Po obilnem obroku že zaradi slabe vesti marsikdo raje preskoči sladico, da se ne bi zredil. A ko boste spoznali 'desertni trik', se nikoli več ne boste odrekli sladkemu zadovoljstvu. Znanstveniki z Univerze v Arizoni in mehiškega Tecnologico de Monterrey so izvedli zanimiv eksperiment.

Rezultat je pokazal, da so bili ljudje, ki so se že na začetku obroka zavestno odločili, da bodo na koncu vzeli sladico, pri izbiri predjedi in glavnega obroka bolj kritični do sebe. Verjetnost, da bi naročili zdravo jed, je bila pri njih višja kot pri tistih, ki so se po večerji odločili, da ne bodo jedli sladice.

Ljudje, ki so za sladico naročili sadje, so s tem pomirili vest, a so pretiravali z glavno jedjo. Posledica tega je bila, da so udeleženci, ki so naročili slaščice, v telo vnesli 30 odstotkov manj kalorij kot tisti, ki so za sladico izbrali sadje.

Eden od vodilnih v raziskavi Martin Reitman je pojasnil, da so si gostje, ki so se odločili za sladki desert, hkrati izbrali bolj zdravo glavno jed in priloge, da bi jih manj pekla vest.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija