SKUPINA TURISTOV KAMENJALA MEČARICO: Mislili, da gre za morskega psa, in jo usmrtili brez razloga (VIDEO)

Kronika

Na spletu se širi videoposnetek, na katerem skupina turistov na grškem otoku Evia do smrti kamenja ribo mečarico, saj so so mislili, da je šlo za morskega psa, poročajo mediji. Strokovnjaki so pojasnili, da je riba plavala tako blizu obale oziroma ljudem najverjetneje zato, ker je iskala prostor za odlaganje iker in je bila zagotovo zmedena.

Ko se je riba pojavila ob obali, je med prisotnimi turisti na plaži zavladala panika, saj so mislili, da gre za morskega psa. Zato so se - ne da bi se prej pozanimali, za katero vrsto ribe gre - odločili, da jo ubijejo s kamenjanjem

Na posnetku lahko vidimo, kako meter dolga riba plava v plitvini, v nekem trenutku nek mladenič skoči nanjo, isočasno pa ostali začnejo vanjo metati kamenje in druge predmete. Čeprav je mečarici uspelo pobegniti, so jo prebivalci kasneje našli mrtvo v pristanišču.

To dejanje je razjarilo Grke, ki so začeli množično podpisovati peticijo, s katero zahtevajo in pozivajo h kaznovanju neodgovornih turistov, ki so kamenjali mečarico. Zbrali so že 27.000 podpisov.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija