SEŽANČAN V LOKAL Z NABITO PIŠTOLO: Po razgrajanju še pijan za volan

Kronika

V noči na nedeljo ob 1.15 so poklicali policiste iz enega od lokalov v Sežani, kjer je razgrajal pijan 57-letni domačin. Najprej je na vhodu v lokal pristopil do varnostnika in mu na vprašanje, ali ima karkoli pri sebi, izročil pištolo. Ko je prišel v lokal, pa je začel pri točilnem pultu kršiti javni red in mir.

Fotografija je simbolična. 

Varnostnik je zaradi pištole poklical policiste, saj je bilo v njej šest nabojev. Policisti so z moškim opravili postopek, nato pa je bil izpuščen in je peš odšel proti domu, a so ga kmalu zatem ustavili v Sežani, ko se je peljal z avtomobilom. Odredili so mu alkotest, ki je pokazal 0,70 mg/l alkohola. Začasno so mu odvzeli vozniško dovoljenje in ga pridržali, čaka pa ga tudi obdolžilni predlog pri sodniku za prekrške.

Koprčana sta se navsezgodaj hotela stepsti 

V soboto ob 8.25 sta se v enem od koprskih lokalov sprla 47-letni domačin in 34-letnik doma iz okolice Kopra. Oba sta bila vinjena. 42-letnika, prav tako doma iz okolice Kopra, sta žalila, nanj vpila in ga pozivala k pretepu. Dogajanje je opazil 58-letni Koprčan, ki je pristopil do skupine in jih poskušal pomiriti, pa se je 47-letnik spravil še nanj.

Tudi njemu je grozil s pretepom in ga odrinil, tako da je 58-letnik padel po tleh. Po prihodu policistov sta se 34-letnik in 47-letnik nedostojno vedla tudi do njih, slednji je celo poskušal odriniti policista. Ker s kršitvami nista prenehala, so oba pridržali, oba pa sta dobila tudi plačilni nalog.

Bovčan razgrajal v cerkvi

Ponovno so zaradi kršitve javnega reda in miru policisti v Kopru posredovali še istega večera ob 18.44, kjer je v eni od cerkva kršil javni red in mir 33-letni Bovčan. Bil je pod vplivom psihoaktivnih snovi in se ni pomiril niti po prihodu policistov, zato so ga pridržali. Izdan mu je bil plačilni nalog.

Štajerec se ni hotel umakniti s ceste

V petek ob 21.17 uri so policisti posredovali na lokalni cesti nad avtokampom Lucija, kjer je ležal pijan 41-letni Mariborčan. Čeprav so ga policisti večkrat opozorili, naj se vendar umakne s ceste, se ni dal motiti, zato so pridržali. Izdan pa mu je bil tudi plačilni nalog.

Ni se pomiril niti po prihodu policistov

Ob 23.25 so morali policisti posredovati v enem od postojnskih lokalov, kjer je razgrajal 38-letni Savinjčan. Pijanega kršitelja je do prihoda policistov zadržal eden od gostov lokala, vendar ni prenehal s kršitvami niti po njihovem prihodu, zato so ga pridržali. Tudi on je dobil plačilni nalog.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija