SERIJA TRČENJ Z DIVJADJO NA GORIŠKEM: V še dve nesreči vpletena nemški ovčar in divji prašič

Kronika

Danes ob 6.31 so bili novogoriški policisti obveščeni, da je voznik avtomobila pri Ajševici, medtem ko se je peljal v smeri proti Ajdovščini, povozil srno. Ta je na kraju poginila. Nekaj minut prej, ob 6.12, so policisti prejeli klic, da leži na cesti med Srpenico in Žago povožena srna. Na kraju ni bilo nobenega vozila.

Včeraj ob 10.37 je voznica med vožnjo na cesti med Slapom ob Idrijci in naseljem Roče zbila srno, ki je po trčenju zbežala. Na vozilu je nastala manjša škoda.

Včeraj ob 18.30 je vozniku avtomobila na cesti med Selom in Vrtovinom pred vozilo skočil nemški ovčar. Pes je poginil na kraju, na vozilu je nastala materialna škoda.

V soboto okoli 22.45 se je voznik peljal iz Bilj proti Bukovici, ko je pri eni od stanovanjskih hiš z levega brega na cesto pritekel divji prašič. Voznik je s prednjim in bočnim delom avtomobila trčil vanj. Na vozilu je nastala materialna škoda.

V soboto pozno popoldne se je voznik peljal po regionalni cesti iz Podbrda proti Koritnici na Tolminskem, ko mu je pred vozilo skočila košuta. Zadel jo je s prednjim levim delom vozila, vendar je po trčenju žival zbežala. Na vozilu je nastala manjša škoda.

V soboto ob 8.36 je voznik avtomobila povozil srno v bližini Loga pod Mangartom. Drugemu vozniku pa je srna ob 5.48 skočila pred avto na cesti med Ušnikom in vasjo Kozaršče na Tolminskem. Po trčenju je žival zbežala.

Policisti opozarjajo, da se takšne nesreče najpogosteje zgodijo v jutranjih ali večernih urah. Voznike svarijo, naj bodo na odsekih, ki so opremljeni s signalizacijo, ki opozarja na divjad, kjer so jo že opazili, na cestah skozi gozdove in mimo travnikov posebej previdni in naj vozijo s primerno hitrostjo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija