Seja sveta DL prestavljena zaradi vremenskih razmer

DL bi na današnji seji sveta ob 17. uri kot prva od vladnih strank morala obravnavati predlog nove koalicijske pogodbe, a so sejo preklicali zaradi vremenskih razmer, so pojasnili v stranki. O sporazumu o sodelovanju koalicije do konca mandata bo svet DL razpravljal predvidoma še v tem ali najpozneje prihodnjem tednu.

Na predvidenem dnevnem redu seje sveta DL je bila le razprava o novi koalicijski pogodbi. Predsednik stranke Gregor Virant je že minuli teden dejal, da večjih zapletov ne pričakuje, bodo pa, kot pravi, verjetno sprejeli nekaj manjših pripomb na trenutni predlog dogovora o sodelovanju koalicije do konca mandata.

Po neuradnih informacijah naj bi si v DL želeli v koalicijsko pogodbo bolj jasno zapisati, da bodo nadaljevali s prodajo državnih podjetij s seznama, ki ga je DZ že potrdil. Prav tako naj bi ostalim koalicijskim partnerjem želeli predlagati črtanje zaveze, da se standardi in normativi na področju vzgoje in izobraževanja lahko spreminjajo zgolj ob soglasju vseh socialnih partnerjev.

V večernih urah je sicer predviden redni kolegij prvakov koalicijskih strank pri premierki Alenki Bratušek, na katerem naj bi govorili tudi o imenih kandidatov za zdravstvenega in gospodarskega ministra. V DL so pojasnili, da so za kolegij vedeli že ob sklicu seje sveta, ki pa so se jo odločili prestaviti zaradi vremenskih razmer v državi.