ŠAREC POSTAL BOLJ PRILJUBLJEN OD PAHORJA: Neopredeljenih 16 odstotkov Slovencev

Slovenija

Aktualna vlada po izsledkih ankete, ki jo je za POP TV opravil inštitut Mediana, še krepi stabilno podporo. Vlado podpira 57 odstotkov vprašanih, 11,4 odstotka je neopredeljenih, 31,5 odstotka pa ji nasprotuje. Na lestvici politikov je premier Marjan Šarec prehitel predsednika države Boruta Pahorja, je po poročanju POP TV še pokazala anketa.

Med strankami je LMŠ s 19,2-odstotno podporo za odstotno točko pred SDS z 18,2 odstotka podpore vprašanih, na tretjem mestu je SD s 7,5-odstotno podporo.

Na četrto mesto se je po grožnji z razhodom s koalicijskih peterčkom uvrstila Levica s 6,1-odstotno podporo, na peto je padla NSi s 4,2-odstotno podporo vprašanih, še poroča POP TV.

Sledijo še SNS, ki bi jo podprlo 3,3 odstotka vprašanih, DeSUS (3,1 odstotka), na osmo mesto se je dvignila stranka Pirati s 2,3 odstotno podporo, na dnu pa sta SAB (1,7 odstotka) in Zeleni Slovenije (1,1 odstotka).

Neopredeljenih je 16 odstotkov anketiranih, nobene stranke ne bi volilo 11,5 odstotka, odgovoriti pa ni želelo 1,4 odstotka anketiranih.

Na tretjem mestu lestvice priljubljenosti politikov Šarcu in Pahorju sledi evropska poslanka Tanja Fajon, za njo pa sta njen strankarski kolega Milan Brglez in zdravstveni minister Aleš Šabeder. Sledi predsednik NSi Matej Tonin, sedma je evropska poslanka Ljudmila Novak, osmi pa predsednik DZ in SD Dejan Židan. Lestvico desetih najbolj priljubljenih politikov zaključujeta evropski poslanki Romana Tomc in Irena Joveva.

Kandidat za evropskega komisarja Janez Lenarčič je zasedel 11. mesto, na dnu lestvice pa sta zunanji minister Miro Cerar in obrambni minister Karl Erjavec, po poročanju POP TV še kažejo izsledki ankete.

Anketo je inštitut Mediana opravil na vzorcu 718 anketiranih.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija