RONALDOMANIJA: Po zdravniškem pregledu se je Portugalec predstavil soigralcem

Portugalski nogometni zvezdnik Cristiano Ronaldo, ki je s prestopom iz Reala v Juventus poskrbel za najbolj vročo poletno zgodbo na nogometni tržnici, se je danes po uspešno opravljenem zdravniškem pregledu že predstavil novim soigralcem in navijačem stare dame.

Ronaldo je imel danes naporen dan: najprej ga je čakala nujno potrebna formalnost pred podpisom pogodbe, zdravniški pregled, potem prvo uradno srečanje s trenerjem Massimilianom Allegrijem in novimi soigralci, pozno popoldne pa še predstavitev na stadionu Juventusa in novinarska konferenca.

Pred koncem SP v Rusiji sta Real in Juventus poskrbela, da se pogledi nogometnih navdušencev kljub slovesu Portugalske spet usmerile v Ronalda. Selitev, prestop je vreden 105 milijonov evrov, je v Torinu sprožil pravo Ronaldomanijo, ki ji je podlegel tudi Kolumbijec Juan Cuadrado. Pri Juventusu je imel namreč on v zadnjih sezonah številko sedem, zdaj jo je, uradno prostovoljno, prepustil Ronaldu.

Sloviti portugalski napadalec, sicer petkratni nosilec prestižne nogometne nagrade zlata žoga, je številko sedem imel tudi pri angleškem Manchester Unitedu in jo ima v portugalski izbrani vrsti.

"Tako kot v Manchestru in Madridu bi rad pustil pečat tudi v zgodovini Juventusa," so bile besede Ronalda na novinarski konferenci. "Liga prvakov je tekmovanje, v katerem je zelo težko zmagati. Tu sem, da pomagam. Upam, da bom tej ekipi prinesel nekaj sreče," je rezultatski cilj izpostavil Portugalec, ki je še dodal, da je bila odločitev za selitev v Juventus lahka, saj so "italijanski prvaki ena najboljših ekip na svetu, ki je navajena zmagovati".

Govorice o prestopu portugalskega napadalca v staro damo, kot ljubkovalno kličejo 34-kratnega državnega in 13-kratnega italijanskega pokalnega zmagovalca ter dvakratnega zmagovalca pokala državnih prvakov iz leta 1985 in lige prvakov iz leta 1996, so se začele takoj po tretjem zaporednem, skupno pa rekordnem 13. zmagoslavju madridskega Reala v ligi prvakov, ko je v ukrajinskem Kijevu v velikem finalu premagal angleški Liverpool s 3:1. Kluba sta prestop dokončno potrdila 10. julija.

Gre za enega najdražjih prestopov v zgodovini svetovnega nogometa. Lani je bil na tem področju najbolj aktiven francoski PSG, ki je za prestop Brazilca Neymarja iz Barcelone odštel kar 222 milijona evrov, za prestop Francoza Kyliana Mbappeja iz Monaca pa 180 milijonov evrov. Lani je Francoz Ousmane Dembele iz nemške Borussie iz Dortmunda v špansko Barcelono prestopil za 105 milijonov evrov, za isti znesek pa leta 2016 tudi Francoz Paul Pogba iz Juventusa v Manchester United.

Deli novico: