REKORDNO ŠTEVILO UDELEŽENCEV ROTARY KAMPA: Obiskali tudi izolski arheološki park

Ankaran

Udeleženci letošnjega mednarodne Rotary kampa Ankaran za otroke s posebnimi potrebami so danes pripluli v Simonov zaliv pri Izoli, kjer so obiskali tamkajšnji arheološki park. Otroški tabor je sicer že drugič dvotedenski, s kar 112 udeleženci pa najštevilčnejši doslej.

Devetega skupnega humanitarnega projekta miljskih in koprskih rotarijcev se ob italijanskih in slovenskih udeležujejo tudi gostje iz Hrvaške. V nedeljo se je začel drugi teden tabora, tako da je po 58 gostih iz Italije na Debeli rtič prišlo 54 novih udeležencev, 27 mladih ter prav toliko njihovih spremljevalcev, med katerimi jih osem prihaja iz sosednje Reke, so sporočili iz Rotarijskega kluba Koper.

Udeleženci, ki jim je letovanje omogočilo 18 rotarijskih klubov iz Slovenije in Hrvaške, bodo v Mladinskem zdravilišču in letovišču Rdečega križa na Debelem rtiču ostali teden dni.

Celovit in raznolik počitniško-terapevtski program je nastal v obsežnem sodelovanju z več strokovnjaki, ustanovami in organizacijami. V njem sodelujejo Glasbena šola Koper, Arheološki park Simonov zaliv in Fakulteta za humanistične študije Univerze na Primorskem, obalno-kraška podružnica društva Tačke pomagačke in likovnica Marta Koprivc Balaban. K sodelovanju je pristopila tudi Zdravstvena fakulteta Univerze v Ljubljani z dvema študentkama.

Po besedah predsednika koprskih rotarijancev Andreja Škrka so dosedanje izkušnje pokazale, da so raznolike oblike vključevanja in sprostitve pomembne tako za mlade kot za njihove svojce, prav s tem namenom pa so še razširili svoj program. Pri tem je posebno razveseljivo sodelovanje mladih prostovoljcev iz Slovenije in Italije, ki se jim je letos pridružil tudi prostovoljec iz Hrvaške.

Ob programu za otroke so sicer pripravili tudi delavnice za starše, ki jih vodijo strokovnjaki z večletnimi izkušnjami, so v sporočilu za javnost povzeli besede koordinatorice vseh aktivnosti Justine Kocjančič.

Deli novico: