RAZKRIL PODROBNOSTI GROZLJIVKE V LIDLU: "Ženske in moški so jokali, bilo je zelo pretresljivo" (VIDEO)

Kronika

Grozljivemu uboju v splitskem Lidlu, o čemer smo že poročali, je bil priča tudi dolgoletni urednik in športni komentator Zdravko Reić. Danes je za Slobodno Dalmacijo povedal vse, kar je videl in doživel, ko je 54-letnik iz Splita včeraj popoldne z nožem napadel svojo bivšo partnerko na njenem delovnem mestu.

Policija je napadalca Željka Đekića obtožila za uboj, prve obdukcijske ugotovitve pa kažejo, da je bila ženska približno 10-krat zabodena z nožem.

"Žena me je poslala kupiti nekaj stvari, jaz pa sem ravno jemal kruh, ko se je nenadoma zaslišal krik. To je bil smrtni krik," je začel Reić.

Zločin u Splitu

Posted by Dalmatinski portal on Tuesday, November 30, 2021

"Bil sem osupel, nisem se zavedal, kaj se dogaja, slišal sem, da so ljudje začeli vpiti: 'Pokličite rešilca!' Najprej sem mislil, da ima nekdo napad, nisem si mogel niti predstavljati, kaj se dogaja. Videl sem starejše ženske, ki so tekle proti blagajni, bilo je grozno. Potem so rekli: 'Nekdo je žensko zabodel z nožem!'" je tragično dogajanje opisal Reić.

Mjesto ubojstva

Posted by Dalmatinski portal on Tuesday, November 30, 2021

Spomnil se je, kar je slišal prej, tik pred dogodkom. "Slišal sem izza police, poleg katere sem stal, da je kričal: 'Tri mesece mi ni pustila videti sina!', potem sem ugotovil, da gre za storilca, ker je kasneje isto kričal, medtem ko so ga držali na tleh. Slišali so se številni kriki, vsi so bili na robu histerije," pravi.

"Slišal sem, da je ena ženska ponovno poklicala rešilca: 'Kdaj pridete?' in potem je nekdo zavpil: 'Na poti so!' Šel sem do blagajne in takrat sem za polico zagledal v krvi ležati žensko. Zraven nje sem videl tri mladeniče, ki so napadalca vrgli na tla in ga ukleščili. Nato je k njim prihitel varnostnik in jim pomagal," pripoveduje Reić.

Jutro ispred mjesta ubojstva

Posted by Dalmatinski portal on Wednesday, December 1, 2021

Ko so prišli reševalci in policisti, so slednji ukazali, naj grejo vsi ven in zaprejo trgovino. V trgovini je nastal kaos, dodaja Reić: "Dve blagajni sta delali in nihče ni hotel iti ven, ne da bi plačal za predmete, ki jih je vzel. Hitro so odprli še dve blagajni, da bi pospešili pretok ljudi."

"Ženske in moški so jokali, bilo je zelo pretresljivo. Ko sem šel v garažo, sem bil v strašnem stresu, tako da sem komaj vozil. To lahko naredijo samo živali," je še komentiral Zdravko Reič.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
alfa |  02 .12. 2021 ob  05: 54
zadnji stavek Zdravka Reiča :"to lahko naredijo samo živali".....Res je in ta žival je človek....najhujša žival!!! vse ostale živali napadajo samo če so ogrožene ali lačne.