Ravnanje policista Bobere bo preučil še tretji psihiatrični izvedenec

Kronika

Na celjskem okrožnem sodišču se je danes nadaljevalo sojenje policistu Mateju Boberi, ki je obtožen povzročitve posebno hude telesne poškodbe, zaradi katere je pred 14 leti umrl Naser Berisha. Ker se mnenji psihiatričnih izvedencev o ravnanju Bobere razlikujeta, se je sodnica Jožica Arh Petkovič odločila še za tretje izvedensko mnenje.

Arh Petkovičeva je tako za januar razpisala tri obravnave.

Oktobra je sodnica ponovno zaslišala psihiatrično izvedenko Zdenko Čebašek Travnik, ki je izdelala prvo izvedensko mnenje. Tudi tedaj je izvedenka ponovila, da Bobera zelo verjetno ni več mogel obvladovati svojih ravnanj, ker se je bal za lastno življenje oz. zaradi strahu.

Psihiatrični izvedenec Gorazd Mrevlje pa je v svojem izvedenskem mnenju zapisal, da je Bobera streljal na Berisho v stanju bistveno zmanjšane prištevnosti.

Ravnanje Bobere impulzivno

Mrevlje je tudi ugotovil, da je bilo ravnanje Bobere zelo impulzivno, ker je bil pred 14 leti mlad in neizkušen policist. V kritičnem trenutku je imel po oceni Mrevljeta Bobera začasno duševno motnjo oziroma zoženo zavest, ker je razmišljal, kako naj reši nastalo situacijo.

Bobera je aprila 1999 v večernih urah na Cinkarniški ulici v Celju med begom ustrelil 27-letnega Naserja Berisho. Dva strela sta Berisho tako hudo ranila, da je umrl na poti v celjsko bolnišnico.

StrupeniAdi |  13 .11. 2013 ob  13: 44
lp
Kakšne neumnosti pišete!Seveda kar tako med begom ga je ustrelil?!Kaj je bil na sprehodu z dekletom pa se ni hotel ustaviti ali kaj!?To je možno samo pri nas,da maltretirajo 14let(!) nekoga ki je postopal korektno po uradni dolžnosti.
Očitno da sodišća nimajo pametnejšega dela!