PUTIN V NAGOVORU NARODU: Vsi vpleteni v napad bodo kaznovani, v nedeljo dan žalovanja

Svet

Ruski predsednik Vladimir Putin se razglasil nedeljo, 24. marec 2024, za dan žalovanja in pozval k sodelovanju vse države, ki so pripravljene združiti moči v boju zoper mednarodni terorizem. Petkov teroristični napad v Moskvi je danes obsodil tudi predsednik slovenske vlade Robert Golob.

Ruski predsednik Vladimir Putin je v nagovoru na državni televiziji razglasil 24. marec za dan žalovanja in napovedal dodatne protiteroristične in protisabotažne ukrepe v Moskvi, moskovski regiji in drugih regijah po državi. "Glavna stvar zdaj je, da preprečimo tistim, ki so za temi krvavimi masakri, da povzročijo nove zločine," je dejal.

"Vsi štirje neposredni storilci terorističnega dejanja, ki so streljali in pobijali ljudi, so bili najdeni in pridržani. Poskušali so uteči, pomikali so se proti Ukrajini, kjer je bilo po preliminarnih podatkih pripravljeno okno za prehod meje," je dejal Putin in potrdil, da je bilo pridržanih enajst ljudi.

Ruska varnostna služba in druge vlade agencije skušajo okriti celotno zaledje teroristov. "Preiskovalne službe bodo naredile vse za ugotovitev vseh podrobnosti tega zločina. Že zdaj pa je jasno, da smo soočeni ne le z natančno načrtovanim ciničnim terorističnim napadom, ampak s pripravljenim in organiziranim množičnim zločinom nad miroljubnimi ljudmi." 

"Identificirali in kaznovali bomo vse, ki so stali za teroristi in pripravljali napad na Rusijo in naše ljudi," je zatrdil Putin in pozval k sodelovanju vse tiste države, "ki so pripravljene združiti moči v boju zoper skupnega sovražnika: mednarodni terorizem v vseh svojih pojavnih oblikah"

Petkov teroristični napad v Moskvi je danes obsodil tudi predsednik vlade Robert Golob. "Močno obsojam včerajšnje grozljivo dejanje v Moskvi, v katerem so umrli in bili ranjeni številni nedolžni ljudje. Nič ne more opravičiti tovrstnih dejanj. Moje misli so z družinami ubitih in ranjenih," je na vladnem profilu na omrežju X zapisal Golob.

Število žrtev še naprej raste. Po zadnjih podatkih ruskih oblasti je teroristični napad zahteval najmanj 133 življenj.

 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija