Protikorupcijska komisija zaslišala Popoviča

Koprski župan Boris Popovič se je danes mudil na Komisiji za preprečevanje korupcije (KPK), kjer je pojasnjeval izvor svojega premoženja. V KPK so pojasnili, da je razgovor potekal korektno. Podobno oceno je dal tudi Popovič, ki je sicer pričakoval, da bo razgovor politično obarvan.

Na protikorupcijski komisiji so potrdili, da so danes v okviru nadzora premoženjskega stanja opravili razgovor s Popovičem, ki je tudi odgovarjal na vprašanja komisije. "Razgovor je potekal korektno. Glede zadev, ki so ostale nepojasnjene, bo zavezancu posredovan pisni poziv z ustreznim časovnim rokom za podajo pojasnil," so zapisali v sporočilu za javnost.

Na Mestni občini Koper pa so pojasnili, da je Popovič, kot je sam povedal, "odgovoril in pojasnil vse, kar so ga vprašali glede premoženja".

Glede na to, da je v protikorupcijski komisiji tudi nekdanji novinar, "ki županu v času priprtja pred desetimi leti ni bil naklonjen", je Popovič sicer pričakoval, da bo razgovor politično obarvan, vendar ni bil, pač pa je bil razgovor korekten, so še pojasnili na koprski občini.

Namestnik predsednika KPK Rok Praprotnik je v preteklosti delal kot novinar Dela in Dnevnika.

Pred tedni je Popovič odvetnico Nino Zidar Klemenčič, sicer soprogo predsednika KPK Gorana Klemenčiča, ovadil zaradi suma napeljevanja k zlorabi položaja, saj naj bi mu v zameno za 15.000 evrov mesečno obljubljala, da ne bi imel težav z organi pregona. Zidar Klemenčičeva je nato zoper Popoviča vložila kazensko ovadbo zaradi krive ovadbe.

Popovičev svetovalec Sebastjan Jeretič pa je po tem, ko je Popovič vložil ovadbo zoper Zidar Klemenčičevo, na družbenem omrežju Twitter zapisal, da je bila ovadba vložena, ker je županu "počil film, ker ga je njen mož začel preganjati, kljub temu da je davkarija prečesala čisto vse in ugotovila, da je čist"

Na komisiji so zaradi utemeljenega suma kršitve zakona o integriteti in preprečevanju korupcije uvedli postopek nadzora nad premoženjskim stanjem koprskega župana. Ob tem so zanikali vzročno-posledično povezavo med ovadbo Zidar Klemenčičeve in uvedbo postopka nadzora, saj da so preiskavo uvedli že pred meseci.

Popek |  25 .10. 2013 ob  11: 05
Pa ne me basat da si mel več šoldov v oš in na gimnaziji.
občan |  25 .10. 2013 ob  10: 47
pa kaj se z njim ukvarjajo. Ima 50 let pa je še vedno odvisen o mame.... zanimivo bo ko bodo potrkali na vrata še ostalim članom družine
Uomo che produce denaro |  24 .10. 2013 ob  17: 21
Il denaro è reso possibile solo dagli uomini che producono. È questo che tu chiami male? (Ayn Rand)
Peter |  24 .10. 2013 ob  15: 13
Ti, Medo, tvoja zgodbica bi, če bi zavrteli čas za 13-15 let nazaj, izgledala nekako takole:

"Krog denarja poenostavljeno kroži nekako takole: občina priredi razpis kjer zmaga STAVBENIK (ali PRIMORJE, ali HIDRO...kar ti je ljubše) (kot glavni izvajalec - in ne "izzvajalec", mona, ali drugo podjetje, ki mora STAVBENIKA vzeti kot podizvajalca). STAVBENIK zasluži in ponovno kupuje občinsko premoženje. Ko zmanjkuje denarja ponovno dobi razpis in nato spet kupuje občinsko premoženje....in tako naprej.. Mimogrede, g. ali ga. ...........(blizu vladajoči stranki - ni važno kdo!) pokupi nekaj nepremičnin, ki so seveda ugodno naprodaj."

Ekola, tako je to teklo in teče, dokler se bo svet vrtel: klientelizmi so zmeraj bili in bodo, posle so zmeraj dobivali prijatelji in prijatelji od prijateljev, službo je prej dobil prijatelj ali prijateljev sin ali hči, stanovanje je prej dobil prijatelj itd.itd. In ti se, mona, čudiš, da se svet vrti tako kot se vrti. Zmeraj se je in se bo vrtel tako. Mi navadni kreteni volilci imamo edino to možnost, da enkrat na štiri leta zamenjamo elito, ki vlada in ki bo za naslednjih 4 leta zadovoljila apetite svojih prijateljev in znancev itn. se bo svet vrtel naprej.

Torej, nič novega - pisariš kot da se prav danes padel z Marsa na Zemljo!
Medo |  24 .10. 2013 ob  13: 46
11
Krog denarja poenostavljeno kroži nekako takole: Občina priredi razpis kjer zmaga GRAFIST (kot glavni izzvajalec ali drugo podjetje ,ki mora GRAFISTA vzeti kot podizvajalca). GRAFIST zasluži in ponovno kupuje občinsko premoženje. Ko zmanjkuje denarja ponovno dobi razpis in nato spet kupuje občinsko premoženje...in tako naprej... Mimogrede ga. SOLZA POPOVIČ pokupi nekaj nepremičnin ,ki so seveda ugodno naprodaj.
impi |  24 .10. 2013 ob  13: 42
Seveda JERETIČ natanko ve ,da je Popovič čist saj je "nadzoroval" vse skrivne dogovore Popoviča v zadnjih 12 letih.... Jeretič je začel s Popotom sodelovati pred kratkim sezaj pa je že vseved. Že takšna izjava "svetovalca" ki je hkrati PR daje slutiti ,da je nekaj hudo narobe.
Protestnik |  24 .10. 2013 ob  13: 05
Nihce ni cist in vsem bo treba zapleniti premozenje, ker zadosti je bilo kraje slovenskega prebivalstva in cas je, da se vrne nazaj, kar je od drzavljanov, saj nihce ne sme biti lastnik vec lokalov, stanovanj, itd..!!!!