PROTIKORONSKI UKREPI BODO PODALJŠANI ZA TEDEN DNI: Danes podrobnejša pojasnila ministrov

Slovenija

Premier Janez Janša je po večernem posvetu ožje vladne ekipe in strokovne svetovalne skupine na Twitterju sporočil, da bo število obolelih za covidom-19 glede na projekcije žal vsaj še nekaj časa naraščalo. "Ukrepi bodo zato podaljšani za teden dni," je napovedal.

"A če bomo dosledni in bomo vsi z odgovornim obnašanjem podprli napore zdravstvenih delavcev, lahko čez 7 do 10 dni pričakujemo postopno sproščanje," je še dodal premier.

Podrobnosti naj bi sicer po napovedih vladnega govorca za covid-19 Jelka Kacina pristojni ministri predstavili danes dopoldne na novinarski konferenci. Kot kaže, pa bodo tudi prihodnji teden veljale omejitve gibanja ponoči, omejitve prehajanja med občinami ter prepoved zbiranja nad šest ljudi. Kaj podaljšanje ukrepov pomeni za šolo, pa še ni jasno. Šolarji sicer, kot kaže, v šolske klopi po počitnicah ne bodo sedli, vprašanje pa je, ali bodo imeli pouk na daljavo ali jim bodo podaljšali počitnice. Neuradno naj bi se vlada nagibala k zadnji možnosti, torej podaljšanju počitnic, piše portal 24ur.com.

Že v sredo je vodja strokovne svetovalne skupine vlade Bojana Beović dejala, da je smiselno, da trenutno veljavni omejevalni ukrepi veljajo 28 dni in v tem času se bo tudi pokazala njihova učinkovitost. Sredini podatki o številu potrjenih okužb z novim koronavirusom so sicer pokazali rahlo zmanjšanje, a število bolnikov, ki potrebujejo bolnišnično zdravljenje, še narašča. V sredo so potrdili 2488 novih okužb, na intenzivni negi se je zdravilo 109 bolnikov s covidom-19, 14 bolnikov je umrlo.

Beovićeva je izrazila upanje, da bodo sedaj veljavni ukrepi zadostovali, prebivalstvo je pozvala k spoštovanju ukrepov. Vladni govorec Jelko Kacin pa je glede morebitnega zaostrovanja ukrepov v sredo zatrdil, da celodnevna omejitev gibanja z izjemo nujnih izhodov, ni na mizi.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija