PRI ILIRSKI BISTRICI SREČANJE VSEH PETIH VARD, TUDI PRIMORSKE: "Mi smo normalni slovenski državljani, nismo skrajneži, želimo tej državi dobro" (VIDEO)

Slovenija

Vodja Štajerske varde Andrej Šiško bi se moral že včeraj zglasiti v zaporu v Mariboru, kjer ga čaka prestajanje preostanka pravnomočno dosojene kazni. A namesto tega je ustanovil Prekmursko vardo, danes pa naj bi pri Ilirski Bistrici pripravil srečanje vseh petih vard: štajerske, kranjske, primorske, koroške in prekmurske, je včeraj poročal POP TV.

Šiško mora odslužiti še mesec in deset dni zaporne kazni, a kot je dejal v izjavi za omenjeno televizijo in kasneje tudi objavil na svojem Facebooku, v zapor ne gre več. "Ne grem nazaj sedet! 82% izrečene kazni sem odslužil v PRIPORU, kjer je režim precej bolj strog kot v zaporu. Večino zapornikov predčasno izpustijo, ko odslužijo manj kot 80 % kazni. Med njimi tudi razne ilegalne migrante, ki jih potem niti ne izženejo, ampak izvajajo kazniva dejanja še naprej in celo posilstva. Za pogojni odpust pa ne morem niti zaprositi, dokler ne grem nazaj v zapor. Seveda je pa še vedno dejstvo, da sem bil obsojen brez kakršnega koli dokaza, s čim in kako naj bi storil očitano kaznivo dejanje!" je na Facebooku zapisal Šiško.

Na vprašanje novinarke POP TV, ali se boji, da bi ga kdo privedel v zapor, je Šiško odgovoril: "Jaz se nič ne bojim, saj so ti tako nesposobni, da niti privesti ne znajo človeka," ji je odvrnil.

Ne grem nazaj sedet!

Ne grem nazaj sedet! 82% izrečene kazni sem odslužil v PRIPORU, kjer je režim precej bolj strog kot v zaporu. Večino zapornikov predčasno izpustijo, ko odslužijo manj kot 80% kazni. Med njimi tudi razne ilegalne migrante, ki jih potem niti ne izženejo, ampak izvajajo kazniva dejanja še naprej in celo posilstva. Za pogojni odpust pa ne morem niti zaprositi, dokler ne grem nazaj v zapor. Seveda je pa še vedno dejstvo, da sem bil obsojen brez kakršnega koli dokaza, s čim in kako naj bi storil očitano kaznivo dejanje! #Butale#

Objavil/a Andrej Šiško dne Petek, 06. december 2019

Danes pri Ilirski Bistrici srečanje petih vard

Civilna iniciativa Primorska varda je na Facebooku obvestila, da bo ta konec tedna v okolici Ilirske Bistrice "potekal sedmi tabor, na katerem bodo prisotni novaki iz vseh petih vard". Dogodek so poimenovali "Operacija Vstala Primorska". O ustanovitvi Primorske varde smo se z njenim članom pogovarjali sredi novembra. Današnje srečanje vseh petih vard se začenja ob 12. uri in bo predvidoma trajalo do 17. ure.

Kot nam je tik pred pričetkom njihovega srečanja po telefonu potrdil 'tiskovni predstavnik' Primorske varde, bo danes z njimi tudi Šiško. Prisotna je tudi policija, da bi Šiška odvedli, pa se naš sogovornik ne boji. "Nisem pravnik, ampak mislim, da je Slovenija le pravna država. Vsaj do neke mere moramo zaupati pravni državi, kolikor je je še." Na srečanju imajo namen medijem "razkazati migrantske koridorje, kjer potekajo tihotapske poti v Evropo, v schengensko mejo". 

Predstavnik Primorske varde: "Nismo skrajneži, kot nas prikazujejo"

Člani Primorske varde so "normalni, zaposleni ljudje, ki si ob vikendih vzamemo čas za to," nam je povedal njihov predstavnik. Izpostavil je, da "vrh policije straši ljudi s polresnicami, kako je članstvo v vardi prepovedano. To ni res. Nobenega od nas niso kaznovali, ker nas ne morejo, ker delamo vse legalno. Mi smo normalni slovenski državljani, nismo skrajneži, želimo tej državi dobro," je dodal.

Kot pomanjkljivost sedanje ureditve je izpostavil, "da se z nekimi predpisi dekriminalizira kriminal". Po njegovem mnenju 90 odstotkov prebivalcev ne odobrava migracij, "razlika med nami pa je samo, kako reagiramo na migracije. Nekateri bi jih streljali, drugi strpali v neka taborišča, tretji bi jih nazaj nagnali. Deset odstotkov populacije podpira migracije, saj ima interes - ali so 'švercerji' ali živijo od 'nadomestnih delov' za ljudi," je prepričan.

Kot je dodal, bi migranti prihajali "z avtobusi, letali, ladjami," "če bi bile migracije nekaj pozitivnega. Oni vstopajo na kriminalen način. In država na tak način ne more delovati, se slej ko prej sesuje. Kje so pa naše vrednote? Kje so evropske vrednote?" se sprašuje.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Ikoz  |  09 .12. 2019 ob  19: 03
Itak Primorci ste že od negdaj bolj rdeče obarvani vas zelo motijo taki domoljubni šiškoti
Ištrijan |  08 .12. 2019 ob  19: 54
Banditi nic vredni! Kako si sploh upajo tako grobo zlorabljat simbol in pomen gesla Vstala Primorska?! To je dejansko zalitev vseh pravih in avtohtonih Primorcev, to pa izvajajo foresti pritepenci iz Zlovenije!
Sisko kriminalec pa tolko ljubi svojo drzavo Slovenijo, da niti njenih zakonitih odred ne spostuje, po katerih bi moral v zapor, kamor dejansko sodi!!
To niso nic drugega kot prinasalci nereda, razdora, nelagodja in kar je najhujse, brezpravja!!
Upam, da si ljubljanski parlament cim prej da en cabado v rit in da koncno sprejmo to zakonodajo, s katero bi se organi pregona lahko lotili te tolpe banditov!!!
hribi |  08 .12. 2019 ob  07: 35
-1
Nekdanji sistem nas je ščitil pred zunanjimi sovražnikom in notranjimi psihopati. Danes nad ščitijo psihopati.
Eho |  08 .12. 2019 ob  03: 13
Tudi v prejšnjem in tudi v tem in tudi v vseh prejšnjih stoletjih smo spoznali, da zgolj zunanji pristop ne zadostuje...Smrt vsem fašizmom, svoboda vsem narodom....
Monteverdi |  07 .12. 2019 ob  23: 14
-1
Z vodnim topom jih je treba "odplakniti"!