PRETEP PRED PORTOROŠKIM LOKALOM: Začelo se je z nadlegovanjem žensk, ena oseba poškodovana

Kronika

V ponedeljek ob 22.45 so bili policisti obveščeni, da sta se pred lokalom v Portorožu stepa dva moška. Na kraju so policisti ugotovili, da je 55-letni moški pričel nadlegovati ženske v družbi, ki je sedela za mizo. Moški iz družbe ga je opozoril, naj preneha, ta pa ga je udaril in brcnil ter ga s tem tudi poškodoval. 55-letniku sledi kazenska ovadba.

Fotografija je simbolična. 

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so sicer v podaljšanjem koncu tedna intervenirali v 182 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 521 klicev. Obravnavali so 35 prometnih nesreč z materialno škodo in dve z lažjimi poškodbami, zasegli so štiri vozila. S področja kriminalitete so obravnavali štiri vlome in štiri tatvine ter eno ponarejanje listin, zaradi kršitev javnega reda je bilo 10 intervencij. Obravnavali so 170 nezakonitih prehodov državne meje.

Že v petek smo poročali, da je na avtocesti med Razdrtim in Senožečami prišlo do verižnega trčenja, danes pa so policisti podali nekaj več informacij. Od 13.05 je bila avtocesta zaprta več ur, na tem delu ceste je bila gosta megla, urejen je bil obvoz. Z ogledom kraja so prometni policisti ugotovili, da so bile na razdalji približno 500 metrov tri prometne nesreče zaradi neprilagojene vožnje razmeram na cesti. Udeleženih je bilo 13 vozil, nihče pa ni bil huje poškodovan. Povzročiteljem so izdali plačilne naloge.

Pomorski policisti so v petek popoldan pri Valdoltri ustavili čoln, ki ga je upravljal 41-letni moški. Izkazal se je s potrdilom o usposobljenosti za voditelja čolna, za katerega policisti sumijo, da je ponarejen. Potrdilo so mu zasegli in poslali na Upravo za pomorstvo (URSP), da se potrdi ali ovrže sum ponaredka. Po ugotovitvah URSP sledi ustrezen ukrep.

Vlomili v muzej in galerijo

Na božični dan je nekdo vlomil v muzej v Portorožu. Ukradel je fotoaparat Nikon, vreden 600 evrov. Dan kasneje pa je nekdo v Piranu vlomil v galerijo, iz katere je odnesel razstavljene kipce in nekaj gotovine.

Odrinil policista in jim grozil

V ponedeljek ob 13. uri so imeli policisti v Postojni v postopku 27-letnega domačina, voznika osebnega avtomobila, na katerem ni delovala zadnja luč. Odredili so mu preizkus alkoholiziranosti in hitri test na droge, ki je bil pozitiven na kokain. Ukazov policistov ni upošteval, zatem se je uprl, odrinil enega in jim grozil. Zanj so bila uporabljena prosilna sredstva. Sledi obdolžilni predlog, obravnava se tudi kaznivo dejanje preprečitev uradnega dejanja.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija