PREDSEDNIK PAHOR BO ČASTNI POKROVITELJ KONFERENCE WOODRISE: Skupaj jo organizirata InnoRenew CoE in primorska univerza

Koper

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor bo častni pokrovitelj konference Woodrise 2022, ki jo skupaj organizirata raziskovalni inštitut InnoRenew CoE in Univerza na Primorskem.

Woodrise je najpomembnejša svetovna konferenca s področja sodobnega trajnostnega gradbeništva, na kateri se srečujejo mednarodni strokovnjaki in znanstveniki. Letos bo potekala v japonskem Kyotu, naslednje leto pa bo med 6. in 9. septembrom v Portorožu.

Predavatelji se bodo na konferenci med drugim osredotočili na uporabo lesa pri prenovi obstoječih objektov, kar je kot izjemno pomembno prepoznala Evropska unija v svojem evropskem zelenem dogovoru. V InnoRenew CoE želijo s konferenco pritegniti pozornost držav iz jugovzhodne Evrope, kjer trajnostna lesena gradnja še ni zelo priznana, se bo pa zaradi evropskih okoljskih ciljev v prihodnosti morala razvijati.

Ob sprejetju častnega pokroviteljstva je predsednik republike Borut Pahor dodal: "Les omogoča, da pri ukvarjanju z njim gledamo v prihodnost skozi očala trajnostnega razvoja."