POŽAR ZAHTEVAL VEČ ŽIVLJENJ: Zagorelo je v poslovni stavbi pri Moskvi (VIDEO)

Svet

V veliki poslovni stavbi v kraju Frjazino blizu Moskve je danes izbruhnil požar, v katerem je življenje izgubilo najmanj osem ljudi, so za rusko tiskovno agencijo Tass potrdile reševalne službe. Te so iz stavbe uspele rešiti le eno osebo. Vzrok požara še ni znan.

Po navedbah predstavnika reševalnih služb sta dve osebi umrli po skoku skozi okno, šest ljudi pa je življenje izgubilo v zrušenju notranjosti pisarne, navaja britanski BBC.

Reševalci so iz zgradbe uspeli rešiti 34-letnika, je sporočil regionalni guverner Andrej Vorobjov. Po njegovih besedah so moškega prepeljali v bolnišnico, njegovo zdravstveno stanje pa je resno. Na zdravljenju sta tudi dva gasilca, ki sta poškodbe utrpela med intervencijo.

Posnetki na spletu prikazujejo gost dim, ki se vije iz osemnadstropne stavbe, v kateri naj bi nekoč deloval raziskovalni inštitut Platan. Od 90. let minulega stoletja naj bi bil objekt v zasebni lasti, vendar pa ruski opozicijski mediji poročajo, da je imel omenjeni inštitut, povezan z vojaško industrijo, še lani v stavbi svoj sedež.

Vzrok požara zaenkrat ni znan. Po navedbah očividcev je sicer ta izbruhnil v šestem nadstropju, nato pa se je razširil.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija