POŽAR V LONDONU USODEN ZA ŠTIRI OTROKE: Na Japonskem na delu požigalec, mrtvih najmanj 27 oseb (FOTO, VIDEO)

Kronika

V požaru v hiši v kraju Sutton južno od Londona so v četrtek zvečer umrli štirje otroci. Londonska policija in gasilci so danes sporočili, da so otroke sprva rešili iz pritličja hiše, jih oživljali in odpeljali v dve bolnišnici, kjer pa so jih razglasili za mrtve, poročajo tuje tiskovne agencije.

Po prvih domnevah so si bili otroci v sorodu.

Predstavnik policije Rob Sheperd je sporočil, da so v mislih z družino in prijatelji otrok. Podobno so sporočili gasilci. "To je incident, ki je pustil vse otopele zaradi globoke žalosti," je povedal predstavnik gasilcev Andy Roe.

Vzrok požara, ki je izbruhnil v četrtek okoli 19. ure po lokalnem času, zaenkrat še ni znan. Na terenu je bilo osem gasilnih vozil in okoli 60 gasilcev, ki jim je uspelo pogasiti požar v malo več kot eni uri.

V požaru v stolpnici na Japonskem najverjetneje umrlo 27 ljudi

V japonski metropoli Osaka je danes v stolpnici, v kateri je tudi psihiatrična klinika, izbruhnil požar. Tragedija je najverjetneje terjala najmanj 27 življenj, poročajo japonski mediji. Vzrok požara še ni znan, vendar preiskovalci sumijo požig, poročajo tuje tiskovne agencije. Preiskovalci sumijo, da je moški v 60. letih razlil določeno tekočino, nato pa je izbruhnil požar, poročajo lokalni mediji.

Ena oseba je poškodovana, pri 27 ljudeh pa so zaenkrat diagnosticirali zastoj srca in dihanja. To je na Japonskem običajna diagnoza, preden potrdijo smrt.

Osemnadstropna stavba se nahaja na prometni ulici v Osaki, kjer je tudi več barov in nočnih klubov. Požar je izbruhnil danes okoli 10. ure po lokalnem času v četrtem nadstropju, kjer je tudi psihiatrična klinika. Pogasili so ga približno pol ure kasneje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija