POSLANCI EVROPSKI KOMISIJI PRIŽGALI ZELENO LUČ: Von der Leynova obljublja spremembe, ki jih bomo čutili vsi

Svet

Evropski parlament je na današnjem glasovanju v Strasbourgu prepričljivo podprl novo Evropsko komisijo. Za komisarsko ekipo pod vodstvom Nemke Ursule von der Leyen je glasovalo 461 evropskih poslancev, 157 jih je bilo proti, 89 vzdržanih.

Komisija, v kateri bo Slovenec Janez Lenarčič zadolžen za resor kriznega upravljanja, bo tako lahko začela delati 1. decembra.

Von der Leynova je v današnjem nagovoru evropskim poslancem obljubila obsežne spremembe v Evropi, ki jih bodo občutili vsi državljani. Kot je dejala, si bo njena ekipa prizadevala za to, ker je tako prav, ne ker je preprosto. Njeno glavno sporočilo je, začnimo delati.

Med najpomembnejšimi nalogami nove komisije je izpostavila zeleno in digitalno tranzicijo.

Zahodnemu Balkanu je sporočila, da vrata unije ostajajo odprta za to regijo, Britancem pa, da bo EU z njimi kljub odhodu ohranila tesne vezi.

Odhajajoči predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker je takoj po potrditvi nove komisije v Evropskem parlamentu čestital svoji naslednici. "Danes se zate začenja novo potovanje. Vem, da bomo pod tvojim vodstvom videli močnejšo, bolj zeleno in digitalno EU," je poudaril in ji zaželel vse najboljše.

Juncker je v tvitu, ki ga je objavil nemudoma po glasovanju, še zapisal, da je Evropski parlament danes potrdil neomajno zaupanje vanjo in v njeno ekipo.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija