POPRAVNI IZPIT ZA SLOVENSKE KOŠARKARJE: Avstrijci v Kopru brez glavnega igralca

Koper

Slovenska košarkarska reprezentanca bo danes ob 17. uri v Kopru v drugem krogu kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2021 gostila Avstrijo. Prepričljiva zmaga bi bil najboljši odgovor na četrtkov spodrsljaj na Madžarskem.

Poraz za dve točki v Sombotelu še vedno odmeva v slovenski javnosti. Aktualni evropski prvaki, ki so sicer nastopili brez igralcev iz lige NBA in evrolige, so klonili proti na papirju veliko skromnejšemu tekmecu. Poraz s tekmovalnega stališča sicer ni tako zaskrbljujoč, saj se bodo iz štiričlanske skupine na evropsko prvenstvo uvrstile prve tri ekipe, bolj skeli, da Slovenija tudi v teh kvalifikacijah nadaljuje razprodajo ugleda.

Selektor Rado Trifunović, ki je za tekmo proti Avstriji določil enako dvanajsterico kot pred tremi dnevi - na tribuni bosta ostala Jurij Macura in Martin Krampelj, pravi, da so igralci dobro pripravljeni in odločeni, da uspešno opravijo popravni izpit. "Brez dvoma smo boljša ekipa in to bomo pokazali na parketu. Drugega kot zmaga ne pride v poštev," pravi selektor.

Avstrija je po svetovni računalniški lestvici Mednarodne košarkarske zveze najslabša ekipa v skupini. Zaseda 57. mesto. Madžarska je 40. na svetu, Ukrajina 29. in Slovenija šestnajsta oziroma dvanajsta med evropskimi ekipami.

Avstrija, ki bo v Koper prišla brez svojega najboljšega košarkarja Rašida Mahalbašića, je v prvem krogu kvalifikacija za EP 2021, ki bo potekalo v Nemčiji, Gruziji, Češki in Italiji, doma izgubila proti Ukrajini s petnajstimi točkami razlike.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija