POPOLDNE SE OBETA MOČNO ZGOŠČEN PROMET: Katere ceste bodo najbolj na udaru?

Slovenija

Na današnji velikonočni ponedeljek in tudi v torek bo močno povečan promet popoldan, iz turističnih krajev proti urbanim središčem ter od Hrvaške proti Avstriji in Italiji. Na Prometnoinformacijskem centru za državne ceste največje zgostitve pričakujejo na primorski in dolenjski avtocesti proti Ljubljani ter na gorenjski avtocesti do Karavank.

Promet na avtocestah se bo dodatno upočasnil in zgostil zaradi delovnih zapor ob rušenju cestninskih postaj, piše na spletni strani prometnoinformacijskega centra. V četrtek bo tudi praznik in konec počitnic v Italiji. Že dan prej bo zato povečan promet tovornih vozil na avtocesti od Madžarske proti Italiji.

Zaradi bližine velikonočnih in prvomajskih praznikom Dars do konca prvomajskih praznikov ne bo izvajal dodatnih celodnevnih delovnih zapor na prometno najbolj obremenjenih odsekih avtocest. V želji po čim večji pretočnosti avtocestnega omrežja tako v prazničnem času ne bo dodajal novih delovišč zdajšnjim, kjer zapor ni mogoče začasno umakniti.

Na agenciji za varnost prometa so opozorili, da je med podaljšanim prazničnim koncem tedna zaradi sončnega vremena in višjih temperatur na cestah tudi več motoristov, kolesarjev in drugih udeležencev v prometu. Zato pozivajo k največji možni stopnji previdnosti in strpnosti. Človeški faktor je namreč ključen in obenem izjemno nepredvidljiv, dodajajo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija