POPOLDANSKA PIJANSKA KOMEDIJA V LUCIJI: Domačin, star okrog 30 let, v kanalu Fazan pel, plaval in se zabaval

Kronika

Včeraj malo po 18. uri so na Ukmarjevo ulico v Luciji prihiteli gasilci, ki so dobili klic, da se neka oseba nahaja v kanalu Fazan in verjetno potrebuje pomoč. Na kraju so našli mlajšega domačina, ki je bil očitno nekoliko vinjen. V kanalu je pel, plaval in se zabaval, gasilcem pa ga je s pomočjo lestve uspelo izvleči na suho. Na kraj so prišli tudi policisti in reševalci.

Fotografija je simbolična. 

Ko so gasilci prišli na kraj, so v kanalu Fazan zagledali moškega, ki je bil zelo dobre volje. "Na kraju je pel, plaval in se zabaval, očitno je bilo, da je pod vplivom alkohola," nam je pojasnil eden od gasilcev koprske gasilske brigade. "Odvrgel je sončna očala in 'marsupio', pa še en ruzak, v njem je imel še dve pivi, pa ribiško palico … Ko smo prišli na kraj, smo ga videli in vzeli lestev. On se je oprijel lestve oziroma stopil gor, mi pa smo ga povlekli ven," nadaljuje naš sogovornik, ki ocenjuje, da je šlo za okrog 30 let starega domačina, saj je imel lokalni naglas.  

"Kako je prišel notri v kanal, ne vem. Mogoče je padel," ugiba gasilec. Voda je moškemu segala približno do pasu, bila je umazana in polna mulja. Mladenič je imel veliko srečo: "Če bi imel kakšen promil več, bi lahko bilo kljub nizki vodi nevarno, saj bi lahko zaspal, psihofizične sposobnosti pa bi bile še manjše." Ko so moškemu pomagali priti ven iz kanala, se je ta odpravil še na sladoled v bližnjo sladoledarno, je komično intervencijo opisal gasilec.

DALEČ STRAN, NA POČITNICE: Daleč stran, kjer se začne življenje

Minevajo dnevi, tedni, meseci, ... Zimske plašče smo medtem zamenjali za kratke rokave, že en mesec se sprehajamo v natikačih. Na vrtu je iz sadik zrasla ogromna solata. Edini znani obraz zadnjega meseca je sosedov. Edina znana roka pa je cev hišnega sesalca. Želimo si skočiti v vodo in ležernih poletnih dni.

Na kraj so nato okoli 19. ure prišli tudi policisti, ki so dobili klic, da v Luciji pri mandraču na tleh leži moški in kriči na mimoidoče, najverjetneje zaradi alkohola. A možje postave ob prihodu niso zaznali kršitve javnega reda in miru, so nam pojasnili na Policijski upravi (PU) Koper. Sklepajo, da je mladenič padel v kanal. Omenjenega moškega je imela sicer že prej v postopku dnevna patrulja, vendar je bil ob vnovičnem prihodu policistov miren. Potrdili so njegovo identiteto, kazni pa mu niso napisali. Poklicali so tudi prijaviteljico, ki pa ni želela dati izjave, so nam še povedali na PU Koper.

Na kraju so bili tudi reševalec motorist in ekipa prehospitalne nujne medicinske pomoči, je zapisano na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Danjel |  08 .05. 2020 ob  19: 24
yuck alkohol, ne pijem že 10 let.. niti piva,nič nikoli. Kar fajn je, pa bolj si zdrav.
Tiramola  |  08 .05. 2020 ob  16: 38
Mulo je odprl sezono plavanja. Ll
td |  08 .05. 2020 ob  13: 59
13
Ko gre za pijance so samo tragedije v ozadju, nobene komedije.