POPOLDANSKA INTERVENCIJA V KORTAH: Po domačina prišel helikopter (FOTO)

Kronika

Gasilci in reševalci so danes popoldne odhiteli v Korte, na pomoč starejšemu moškemu, ki ga je med sprehodom obšla slabost. Kot nam je povedal eden izmed prisotnih sosedov, naj bi se 73-letnemu Kortežanu ustavilo srce.

Reševalci so po besedah našega vira obolelemu, ki ga je slabost obšla med sprehodom, z defibrilatorjem masirali srce - to je po 40 minutah oživljanja ponovno pričelo biti. Nato so moškega z rešilcem odpeljali na portoroško letališke, kjer ga je prevzel helikopter in odpeljal na nadaljnje zdravljenje v UKC Ljubljana.

O intervenciji poroča tudi Uprava RS za zaščito in reševanje: "Danes ob 16.23 so v Kortah, v občini Izola, reševalci zaprosili za pomoč gasilcev pri prenosu obolele osebe. Posredovali so gasilci JZ GB Koper, ki so obolelo osebo prepeljali iz gozda do reševalnega vozila in nudili spremstvo reševalcem do letališča Portorož."

Kot so še dodali, so iz PHE Obala ob 17.05, po reanimaciji pacienta v Kortah, zaprosili za helikopterski prevoz. Helikopter Slovenske vojske je v spremstvu HNMP ekipe, prepeljal pacienta iz letališča Portorož v UKC Ljubljana.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija