PONOVNO VEČ POSKUSOV TATVIN V KOPRU: Pijana Nemka najprej napadla varnostnika, nato še policiste

Kronika

V petek ob 11. uri je bilo v eni od prodajaln v Kopru sproženo stikalo za paniko. 39-letnik je namreč ukradel več suhomesnatih izdelkov, v vrednosti približno 130 evrov. Ko je bil zasačen, je pričel preklinjati in pljuvati, postal je tudi agresiven. S kraja je hotel pobegniti, kar pa so mu zaposleni preprečili. Policisti so moškemu odredili pridržanje, sledi mu kazenska ovadba za kaznivo dejanje roparske tatvine ter plačilni nalog zaradi kršitev javnega reda in miru, zakona o zasebnem varovanju in zakona o nalezljivih boleznih, so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper.

Fotografije so simbolične.

Niti uro zatem so v drugi koprski trgovini pri kraji artiklov zalotili žensko. Policisti so na kraju ugotovili, da je artikle v vrednosti približno 25 evrov, hotela ukrasti 31-letna državljanka Nemčije. Tudi ona se je upirala in brcala varnostnika ter ga žalila, zatem pa še kričala na policiste, ki jih je prav tako žalila. Ker je bila vidno pijana in s kršitvami ni prenehala, so ji odredili pridržanje. Sledi ji kazenska ovadba za kaznivo dejanje tatvine ter plačilni nalog zaradi kršitev javnega reda in miru, zakona o zasebnem varovanju in zakona o nalezljivih boleznih.

V Kopru je nekdo vlomil v stanovanje in ukradel prenosni računalnik Apple.

Ustavili več voznikov brez vozniške ali pod vplivom alkohola

V soboto ob 15.30 so policisti v Ankaranu ustavili 66-letnega voznika osebnega avtomobila, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

Ob 2. uri ponoči so imeli policisti v Rižani postopek z voznikom osebnega avtomobila, državljanom Hrvaške. Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,44 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniško dovoljenje mu je bilo začasno odvzeto, izdan mu je bil plačilni nalog. Ker ni plačal globe, mu je bil zaradi zagotovitve izvršitve odvzet osebni dokument.

V nedeljo ob 9.20 so v Postojni ustavili 59-letnega voznika osebnega avtomobila, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

Ob 22.20 so na hitri cesti pri Izoli ustavili osebni avto, ki ga je vozil 42-letnik. Preizkus z alkotestom mu je pokazal 0,62 mg/l, zato mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja, sledi pa obdolžilni predlog, so še zapisali na PU Koper.

Policisti PU Koper so sicer v zadnjem vikendu intervenirali v 92 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 281 klicev. Obravnavali so sedem prometnih nesreč z materialno škodo, zasegli so dve vozili. S področja kriminalitete so obravnavali tri tatvine in dva vloma, zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali v 14 primerih.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Tiramola  |  24 .11. 2020 ob  09: 20
Že spet ta pijana nemka?
Zelo lepo pa zna preklinjati po balkansko.
Pet let je živela v Izoli brez dokumentov.
Lp