POLICISTI IŠČEJO HULIGANE: Javnost prosijo za pomoč pri prepoznavi nasilnežev, ki so se spravili na izolske navijače (VIDEO)

Kronika

V začetku preteklega meseca je prišlo do hudega incidenta na nogometni tekmi med MNK Izola in NK Škofja Loka. Policisti zdaj aktivno iščejo vpletene v incidentu in prosijo javnost za informacije o udeležencih, ki so jih razkrili v videoposnetku, objavljenem na družbenem omrežju Facebook.

Spomnimo, 4. septembra, nekaj minut pred zaključkom tekme v Škofji Loki, je na igrišče vdrlo trideset zamaskiranih in oboroženih huliganov, v rokah so imeli tudi goreče bakle. Spravili so se na izolske navijače.

Huligani so imeli pri sebi kije, na katerih so bili žeblji. Eden izmed njih pa naj bi imel v rokah tudi sekiro. Enega navijača so do nezavesti žgali z baklo in tepli s kijem po glavi.

Vmešali so se tudi izolski igralci, pri čemer sta dva končala na urgenci s poškodbo glave, tretji pa s poškodbami trebuha in luknjo v kolenu zaradi žeblja.

Kot poročajo policisti Policijske uprave (PU) Kranj so dva moška, udeležena v izgredih, že prepoznali, o ostalih pa še zbirajo obvestila.

Obravnavajo sume kaznivega dejanja nasilništva ter prekrške zaradi uporabe pirotehnike, oviranje javne prireditve in nasilno ter drzno vedenje posameznikov oziroma skupine. V ta namen so na družbenem omrežju Facebook objavili posnetek s fotografijami udeležencev. Javnost prosijo za pomoč pri prepoznavi oseb na fotografijah in pri pridobivanju informacij o drugih udeležencih izgreda.

Če želite ostati anonimni, lahko informacije sporočite tudi na anonimni telefon policije 080 1200.

Nasilje na nogometni tekmi

4. september. Fajt na ⚽nogometni tekmi v Škofji Loki. Kot kaže, gre za ????nasilje med navijaškima skupinama iz Ljubljane in Primorske s poškodbami 3 ljudi. Nasilje obravnavamo kot kazniva dejanja in prekrške. ☎️Prosimo za informacije o udeležencih, ki jih razkrivamo k ????videu. #poziv #anonimno0801200

Objavil/a Policijska uprava Kranj / Police Directorate Kranj dne Četrtek, 30. september 2021

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  04 .10. 2021 ob  14: 09
najbrž jih policija ne sme najti
hribi |  04 .10. 2021 ob  12: 40
Če bi v nekdanjem sistemu odkrili samo enega, bi ta pel celi noč. Tukaj imamo 2 prepoznana in ne duha ne sluha o ostalih pajdaših. Bi človek rekel kot da gre za GD in pripadnike neonacistov, da jih policaji ne smejo prepoznati.