POL LETA PO PADCU MEJE CARINSKE HIŠICE ŠE KAR STOJIJO: Kdaj jih bodo odstranili?

Slovenija

Z letošnjim letom je Hrvaška vstopila v schengensko območje, zato je bil nadzor umaknjen z nekdanjih mejnih prehodov. A carinske hišice pol leta kasneje na večini mejnih prehodov še kar stojijo. Na notranje ministrstvo smo vprašali, kdaj jih nameravajo odstraniti, kdo bo vodil projekt rušenja in koliko časa naj bi vse skupaj trajalo.

"Na mejnih prehodih Obrežje, Gruškovje in Dragonja, ki so opredeljeni kot strateški, smo že odstranili kabine. Dars (za Gruškovje in Obrežje) in Drsi (za Dragonjo) pospešeno izvajata dela na cestiščih, s čimer želimo izboljšati pretočnost prometa na teh območjih," odgovarjajo na notranjem ministrstvu.

Z odstranjevanjem naj bi nadaljevali šele prihodnje leto, kot predvideva sporazum o sodelovanju med ministrstvom za notranje zadeve in ministrstvom za infrastrukturo. Nato načrtujejo leta 2025 izvesti evalvacijo in oceniti, ali so kateri objekti in nadstrešnice morda potrebni za nadaljnjo uporabo policije.

Pa še na nekaj velja opozoriti. Po odhodu policistov z mejnih prehodov s Hrvaško je bila postavljena začasna prometna signalizacija. Ker je nekateri vozniki niso upoštevali in so se skozi mejne prehode zapeljali s previsokimi hitrostmi, so se na koprski policijski upravi odločili, da bodo izvajali različne meritve hitrosti, tudi z uporabo avtomatskih premičnih radarskih sistemov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kekec |  06 .07. 2023 ob  14: 16
Dokler ni meja določena, Hrvaške ne bi smeli spustiti v Schengen
manemebasat |  06 .07. 2023 ob  13: 42
Naj kar tam ostanejo. Ko se bodo meje spet postavile, jo Hrvati ne bodo mogli postavit v Lucijo!
Martin Kacur |  06 .07. 2023 ob  11: 01
Ne hitet, mogoče še prav pridejo.