Pod električnim daljnovodom našli truplo

Kronika

Idrijski policisti so v sredo okoli 16. ure pod drogom električnega daljnovoda v gozdu na območju Idrije našli truplo 30-letnega moškega. Ugotovili so, da so bile poškodbe na koži verjetno posledica električnega toka visoke napetosti, poškodbe glave pa posledica padca z droga daljnovoda, so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica.

Regijski center za obveščanje je v sredo nekaj pred 16. uro obvestil novogoriške policiste, da je občan med sprehodom od Studenčice po Rakah v smeri Podroteje na območju mesta Idrija naletel na moškega, ki ni kazal znakov življenja.

Na kraj so se odpravili idrijski policisti, ki so v gozdu pod petnajst metrov visokim štirioglatim jeklenim jamborom električnega daljnovoda visoke napetosti na Rakah našli mrtvega moškega. Na njem so opazili opisane poškodbe kože in glave. V postopku identifikacije je bilo ugotovljeno, da gre za 30-letnega moškega.

 

Da bi ugotovil čas in vzrok smrti, je zdravnik iz idrijskega zdravstvenega doma odredil sanitarno obdukcijo na Inštitutu za sodno medicino. O dogodku sta bila obveščena tudi preiskovalna sodnica okrožnega sodišča in pristojno novogoriško Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Idrijski policisti še zbirajo obvestila o okoliščinah omenjenega dogodka. Glede na dosedanje ugotovitve pa so tujo krivdo izključili, zato bodo v zvezi z dogodkom podali poročilo pristojnemu Okrožnemu državnemu tožilstvu v Novi Gorici.