Identiteta najdenega mrtvega moškega znana, policija smrt obravnava kot sumljivo

Kronika

Policija je s pomočjo občanov, ki so se odzvali na objavo fotografije, in ob potrditvi svojcev identificirala moškega, katerega truplo je v bližini zgornje postaje vzpenjače na Pohorju našel gobar in o tem v soboto obvestil policijo. Gre za moškega iz okolice Maribora, policija pa njegovo smrt še vedno obravnava kot sumljivo.

Kot so danes sporočili s Policijske uprave (PU) Maribor, je poklicalo več občanov, ki so menili, da je na fotografiji truplo moškega, doma iz okolice Maribora. Kriminalisti so s prepoznavo, ki so jo opravili svojci, to tudi potrdili. Na PU Maribor se zato javnosti zahvaljujejo za pomoč.

"Zadevo še vedno obravnavamo kot sumljivo smrt, zato zaradi operativnega interesa preiskave informacij do zaključka preiskave ne bomo dajali," so še navedli na PU Maribor.

Obvestilo o najdbi mrtvega moškega, ki je imel poškodbe na glavi, je policija prejela v soboto zjutraj. Ogled kraja so opravili mariborski kriminalisti pod vodstvom dežurne preiskovalne sodnice mariborskega okrožnega sodišča in ob navzočnosti tamkajšnje dežurne okrožne državne tožilke. Opravljena je bila tudi sodna obdukcija.