PO SPORU SE DELA NADALJUJEJO: Center Obala bo dokončan v začetku marca

Ankaran

V družbi Dema Plus so potrdili, da od danes nadaljujejo gradbena dela na Centru Obala za osebe s posebnimi potrebami. Kot so dodali, bodo skladno s terminskim planom dela na Debelem rtiču dokončali v začetku marca. Gradnja je pred meseci sicer zastala zaradi spora med izvajalcem in ministrstvom za delo.

Gradnja enote na Debelem rtiču je posebej pomembna, ker obalno-kraška regija še nima tovrstne ustanove. Ocenjena vrednost investicije znaša skupaj z DDV nekaj manj kot 3,5 milijona evrov. Sredstva za njegovo izgradnjo je zagotovilo ministrstvo za delo, Rdeči križ Slovenije pa je dal na razpolago zemljišče.

Dela so za dalj časa zastala po tistem, ko sta se izvajalec del in ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti znašla na nasprotnih bregovih zaradi plačila sanacije posledic vdora meteornih voda februarja letos. Konec avgusta pa so se predstavniki ministrstva in podjetja Dema Plus po poročanju medijev le dogovorili, da bo gradbinec nadaljeval dela.

Temeljni kamen t. i. Centra Obala so položili decembra 2015 po dolgoletnih prizadevanjih staršev, da bi vzpostavili tovrsten center bliže domovom varovancev. V centru, ki bo nova enota Centra za usposabljanje, delo in varstvo (CUDV) Draga Ig, naj bi zagotovili prostor za 24 odraslih varovancev.

Deli novico: