PO POPLAVAH ŠE POŽAR: Razen zidov ni ostalo nič, škode za najmanj dva milijona evrov!

Kronika

Požar, ki je v sredo dopoldne izbruhnil v podjetju v Lokah na območju Ljubnega ob Savinji, je po prvi oceni lastnice Ane Tostovršnik terjal za vsaj dva milijona evrov škode. Kot je danes povedala, od podjetja razen zidov ni ostalo praktično nič.

Fotografija je simbolična.

"Ostala sta nam še ena manjša hala in šotor, proizvodna hala z glavno žago pa je v celoti zgorela," je dejala samostojna podjetnica, ki je z desetimi zaposlenimi za različne naročnike proizvajala leseno embalažo, gotove izdelke in gradbeni material ter opravljala razrez lesa.

Za zdaj še ne ve, kakšna bo nadaljnja usoda podjetja, saj je imela premoženje zavarovano minimalno, za nameček pa so jih avgusta precej prizadele tudi poplave, tako da so šele nedavno znova vzpostavili celotno proizvodnjo.

Trenutno z zaposlenimi odpravljajo posledice požara, intervencija gasilcev je trajala do 21. ure zvečer, policija pa še odkriva vzroke za izbruh požara. Kot je zatrdila Tostovršnik, zanj niso bile krive sončne celice na strehi objekta, pač pa najverjetneje elektromotor in ventilacija.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija