PISALA JE O TEM, KAKO UBITI ZAKONCA: Zdaj ji sodijo zaradi umora moža

Kronika

Pisateljica je v kontroverznem eseju opisovala, kako ubiti zakonca, zdaj pa jo, ironično, čaka sojenje zaradi umora svojega moža.Nancy Crampton-Brophy je avtorica ljubezenskih romanov, leta 2011 pa je objavila še esej, v katerem je podrobno opisala različne motive in načine umora zakonca. Sedem let pozneje so 71-letnico aretirali zaradi suma umora moža Daniela Brophyja, s katerim sta bila poročena 25 let. Moža, kuharja po poklicu, so 2. junija 2018 našli mrtvega v kuhinji kulinaričnega inštituta v ameriškem Portlandu. Imel je eno strelno rano na hrbtu in eno v prsih.

Nancy je novico o moževi smrti dan kasneje objavila na Facebooku. "Sporočiti moram žalostno novico. Moj mož in najboljši prijatelj, kuhar Dan Brophy je bil ubit včeraj zjutraj. Za tiste, ki ste mi blizu in mislite, da si to zasluži telefonski klic, imate prav, toda zdaj se trudim vse skupaj dojeti," je zapisala. 71-letnico so za možev umor aretirali septembra 2018, a krivde ni priznala.

Primer je sicer zaslovel zaradi njenega eseja z naslovom 'Kako ubiti moža', v katerem je zapisala: "Kot romantična pisateljica napetih zgodb veliko časa razmišljam o umoru in posledično o policijskih postopkih. Konec koncev, če naj bi me umor osvobodil, zagotovo po njem ne želim biti v zaporu. Naj vam za zapisnik jasno povem, da ne maram kombinezonov in oranžna ni moja barva."

Tožilci trdijo, da je Nancy ubila svojega moža, da bi pridobila več kot 1,5 milijona dolarjev življenjskega zavarovanja. In ravno finančni motiv je v njenem zloglasnem eseju naveden kot motiv številka ena pri umoru zakonca. "Ločitev je draga, si res želiš deliti svoje premoženje? In če si se poročil zaradi denarja, ali nimaš pravice do vsega?" je Nancy razmišljala v eseju.

Nadaljevala je z mislijo, da je slaba stvar vsega, da policija ni neumna: "Najprej te pogleda. Torej moraš biti organiziran, neusmiljen in zelo pameten. Možje so že prej izginili s križark. Zakaj ne bi tvoj?"

Pisateljica je sicer policiji povedala, da je bila doma, ko je bil njen mož umorjen, a so jo v bližini kraja zločina ujele kamere in zabeležile vožnjo kombija v dve smeri. Po mnenju tožilstva je verjetno že prvi strel paraliziral Dana Brophyja, a naj bi se mu Nancy približala in ga znova ustrelila – od blizu in v srce, da bi se prepričala, da bo mož zares umrl.

Po letih čakanja se je sojenje zdaj začelo. Trajalo bi lahko do sedem tednov, po pisanju Indexa poroča Oregon Live.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija