PIRANČANOM JE DOVOLJ ČRNIH ODLAGALIŠČ: Sami organizirali čistilno akcijo, na Okolju pravijo, da teh težav ni (FOTO)

Piran

V piranski občini se, po objavah na družbenem omrežju Facebook sodeč, soočajo s črnimi odlagališči predvsem kosovnih odpadkov. Na Okolju Piran sicer pravijo, da težav s tem ni, saj vsako tako odlagališče takoj po prijavi občanov očistijo.

Nekaj posameznikov v piranski občini je včeraj organiziralo čistilno akcijo črnih odlagališč odpadkov, ki kazijo njihovo občino. Kot so zapisali v Facebook skupini Gibanje Portorož, bodo morali v Piranu, če želijo postati Evropska prestolnica kuture, najprej pokazati svojo kulturo. To pa vsekakor niso kupi smeti, najpogosteje kosovnih odpadkov, ki so jih občani opazili na terenu.

Zato so včeraj organizirali čistilno akcijo, po kateri si je kraj črnega odlagališča ogledala tudi občinska inšpekcija.

Čistilna akcija je uspela, vsaka čast in pohvala g. Slavko Franca, Javno podjetje Okolje Piran in delavcem skupine Ademi.

Objavil/a Strunjan dne Torek, 26. november 2019

Na Okolju Piran so nam pojasnili, da črna odlagališča odstranjujejo sproti, zato odlaganje na črno v piranski občini ne predstavlja velikega problema. "Vsako črno odlagališče na javni površini, ki ga prijavijo občani, očistimo v najkrajšem možnem času," zatrjujejo in dodajajo, da vsako leto pomagajo krajevnim skupnostim pri organizaciji čistilnih akcij, vključeni so v vse akcije, ki jih organizirajo društva in druge prostovoljne organizacije, sami pa so vsako leto pobudniki vsaj ene akcije. Povezani so tudi z lovskimi družinami, ki jim sporočajo lokacije, na katerih so odpadki.

"Malomarneži v naravo največkrat odvržejo kosovne odpadke, razne gume, gradbene odpadke, včasih tudi nevarne odpadke," na naše vprašanje, kaj se najpogosteje znajde na črnih odlagališčih, odgovrajajo na Okolju, kjer dodajajo, da na zbirnem centru v Dragonji sprejemajo vse vrste odpadkov razen gradbenih, saj niso zbiralec teh odpadkov.

"Aktivnosti in pomoč s strani občanov pri ozaveščanju in odkrivanju črnih odlagališč so zelo dobrodošle, saj kakovost okolja lahko ohranimo in obvarujemo le vsi skupaj, ne le naši zaposleni, okolje smo vsi občani naše občine. Zelo veseli smo vsake prijave ali pobude, na vsako se vedno odzovemo," pa so na Okolju odgovorili na vprašanje, kako ocenjujejo pobude občanov, kot je torkova čistilna akcija, sprožena prek družbenega omrežja Facebook.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Tiramola  |  27 .11. 2019 ob  17: 35
Pridni. Bravo sem , ki kaj naredijo za čisto okolje.
V zbirnem centru so vedno prijazni in radi svetujejo.
Lp
Kukuruz |  27 .11. 2019 ob  13: 56
Tega je tolko okoli....
Kjerkoli ob cestah,ce zelis stopi ven iz avta in poglej